Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü Telefon Markası Sessiz Sedasız Logo Değiştirdi!

Dünyaca Ünlü Telefon Markası Sessiz Sedasız Logo Değiştirdi!

İmaj her sektörde önemlidir. Markalar belirli dönemlerde çağa ayak uydurmak amacıyla logo değişikliğine giderler. Kısa bir süre önce başta akıllı telefon olmak üzere birçok alanda üretim yapan bir şirket logosunu değiştirme kararı aldı. 

Çinli Akıllı Telefon Üreticisi Logosunu Değiştirdi!

Oppo kısa bir süre önce sessiz sedasız logosunu değiştirdi. Çinli akıllı telefon üreticisi kendisiyle bütünleşen yeşil arka planlı logosundan vazgeçerek günümüz şartlarına uygun, daha sade ve siyah arka planlı bir logo kullanmayı tercih etti. 

Değişiklik kullanıcılar tarafından OPPO’nun Çin sitesinde fark edildi. Kısa süre sonra şirketin resmi TikTok hesabından yapılan açıklamayla bu durum doğrulandı. Firma logo değişikliğini daha sofistike ve çağdaş bir marka imajını oluşturmak amacı yaptığını açıkladı. Daha önce logoda kullanılan yeşil rengin markanın önemli bir parçası olacağı konusunda da güvence verdi. 

Üstelik değişiklik sadece web sitesiyle sınırlı değil. Bazı kullanıcılar şirketin yeni logosunu mağazalarda da görmeye başladıklarını söylüyor. Değişimin geniş kapsamlı ve kademeli bir şekilde yapılacağını söylebiliriz.

Bu noktada önemli bir detay üzerinde durmakta fayda var. Firma yeşil arka planlı logosunu uzunca bir süredir pazarlama stratejisinde kullanmıyordu. Örneğin, Reno10 Pro’nun mor varyantının kutusunda mor Oppo harfleri bulunurken, Find X6 Pro’nun kutusunda da gümüş renkli bir logo ile karşılaşmıştık.

 

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.