Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü İsimlerin Arasında Olduğu 400 Milyondan Fazla Twitter Kullanıcısının Verileri Çalındı!

Dünyaca Ünlü İsimlerin Arasında Olduğu 400 Milyondan Fazla Twitter Kullanıcısının Verileri Çalındı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen Twitter, yine bir skandalla konuşuluyor. İddialara göre 400 milyon Twitter kullanıcısına ait telefon numarası ve e-posta adresi gibi kritik veriler, bir hacker forumunda satışa çıktı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Twitter ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İddialara göre bilgisayar korsanları, 400 milyon kullanıcıya ait verileri içeren bir veritabanını satışa çıkardı. Twitter'ın aylık 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu düşünüldüğünde rakamların ne derece korkunç olduğu anlaşılabiliyor. Donald Trump Jr ve Vitalik Buterin gibi önemli isimleri de içeren veritabanı için Elon Musk'a para teklifinde bulunuldu.

Elon Musk'tan 276 Milyon Dolar İstiyorlar

Siber saldırılarla ilgili araştırmalar yürüten Hudson Rock'a göre veritabanı, Twitter'ın ve hatta dünyanın en önemli isimlerinden bazılarına ait bilgileri barındırıyor. Hatta Donald Trump Jr., ünlü girişimci Kevin O'Leary ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile ABD devlet dairelerine ait veriler de söz konusu veritabanında yer alıyordu. 

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri içeren veritabanına ait satış ilanı.

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri satmaya çalışan bilgisayar korsanları, kullandıkları forumda çarpıcı ifadelere yer veriyor. Korsanlar verileri 2022'nin başında, Twitter'daki bir güvenlik açığından faydalanarak elde ettiklerini belirtiyorlar. Ayrıca bu verilerin Twitter'ın sahibi Elon Musk tarafından satın alınması için de iletişime geçildiği söyleniyor.

Bir hacker forumunda satışa çıkan veriler için Elon Musk'a bir teklif de yapılmış. Hackerlar, verilerin başka birinin eline geçmemesi için, Elon Musk'tan tam 276 milyon dolar istemişler. 

DeFiYield isimli bir şirket, sızdırılan bilgilerle ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırma, söz konusu verilerin doğru olduğunu ortaya çıkardı. Bu durumda yalnızca Twitter kullanıcıları değil, tüm internet kullanıcılarının risk altında oluyor. Çünkü sızdırılan veriler arasında telefon numaraları ile e-posta adresleri bulunuyor.

Veritabanının kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi; kimlik avı, kripto dolandırıcılıkları, SIM kart klonlama gibi siber saldırılarda artış yaşanabileceğini ifade ediyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.