Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Üzerindeki En İlgi Çekici Heykeller

Dünya Üzerindeki En İlgi Çekici Heykeller
İnsan ruhundaki zarafeti yansıtan heykeller, insanlık tarihinin ve kültürünün önemli bir parçasıdır. Yani, bu ilgi çekici heykellerin de kendine has bir anısı, insanlık tarihini yansıtan bir simgesi var. Bu yazıda heykellerin yapılma amacını öğreneceğiz sonra da ''Vay be!'' diyerek hayran kalacağız :)

IMG_9299_790x445

  • Les Voyageurs - Marsilya, Fransa


Fransız sanatçı Bruno Catalano, hayatın koşturmacasına kapılan kişilerin, bu zaman diliminde ruhlarının ve bedenlerinin bir parçasını geride bırakarak yola devam ettiğini betimliyor. Kendisi de çalışmasını şu sözlerle anlatıyor: “Hayat yolunda hepimiz birer yolcuyuz, kimimiz iş kimimiz ise kendimizi aramak uğruna yola koyuluyoruz. Heykellerim de bir sebepten yola çıkmış, bir dünyanın insanı değil de dünyada bir insan olan ve çıkılması kaçınılmaz yolculuklara koyulmuş kişiler… Ayakları üzerinde duran ve evleri valizleri olan özgür ruhlar. Eğer yüzlerine bakarsanız hepsinde ortak bir şey görürsünüz, gurur. Yola çıkmış olmanın ve yol alıyor olmanın haklı gururu ile başı dik yürüyen insanlar hepsi. En önemlisi de kendilerini gerçekleştirmeye çalışan, her an kendilerini tamamlayan ‘eksik’ insanlar…”

heykel2_790x445

  • Break Through From Your Mold - ABD


Diğer adı Özgürlük Heykeli (Freedom Sculpture) olan bu eserin amacı, tüm insanların kendilerini bağlayan kalıplardan kurtulmak için mücadele etmesi gerektiğini vurgulamak. Zenos Frudakis'in hayat verdiği bu heykeller, turistler tarafından bir hayli ilgi görüyor.

heykel3

  • People Of The River - Singapur


Nehir İnsanları olarak bilinen heykeller, bir zamanlar bu bölgede suya girmeyi seven küçük çocukları tasvir ediyor. Nehirde yüzmenin artık yasak olduğu günümüzde, nehrin her gruba farklı anlamlar ifade ettiğini gözler önüne seriyor. Yıllar önce bu nehrin kenarındaki pazara tüccarlar mallarını boşaltırken, hayatın akışında arka planda çocukların enerji dolu ve mutlu kahkahalarının yankılandığı günlerin anısına yapıldı.

modernheykeller_15_790x445 (1)

  • The Shoes On The Danube Bank - Budapeşte, Macaristan


Tuna Nehri'nin kenarındaki bu heykel, İkinci Dünya Savaşı sırasında faşist Arrow Cross milisleri tarafından öldürülen 800'ü Yahudi olmak üzere toplam 3500 kişinin anısına yapıldı.Ayakkabılarının çıkarılması emredildikten sonra vurulan bu kişilerin bedenleri nehre düşerken, ayakkabıları nehrin kenarında kaldı. Can Togay ve Gyula Pauer tarafından yapılan bu anıt, savaşın masum kurbanlarını sembolize ediyor.

The-Monument-of-An-Anonymous-Passerby-_790x445

  • The Monument Of An Anonymous Passerby - Wroclaw, Polonya


Wroclaw'ın en işlek caddelerinden birinde yer alan Yoldan Geçen Rastgele Kişiler adlı heykel, Polonya'da uzun yıllar boyunca hüküm süren baskıcı komünist rejim sırasında hapsedilen ve zarar gören isimsiz kahramanları temsil ediyor.

Webp.net-resizeimage (1)

  • The Knotted Gun- New York


Düğümlü Tabanca olarak bilinen heykel, silahsızlanmayı savunmak amacı ile Carl Fredrik Reuterswärd tarafından yapılmış. Heykelin mimarının tek bir derdi var: şiddete karşı durmak.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.