Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Nüfusunun 8 Milyarı Geçmesine Son 4 Gün Kaldı!

Dünya Nüfusunun 8 Milyarı Geçmesine Son 4 Gün Kaldı!

Birleşmiş Milletler'in 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü için hazırladığı rapor, dünya nüfusunun 15 Kasım'da 8 milyara ulaşacağını açıklıyordu. Belirtilen bu tarihe yalnızca 4 gün kaldı.

Birleşmiş Milletler(BM) Ekonomi ve Sosyal İşler Dairesi, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü'ne özel bir rapor paylaşmıştı. Rapor, dünya nüfusunun ilerleyen yıllarda hangi seviyelere yükseleceğini açıklığa kavuşturmuş, bu yıl için de beklenen büyük bir hedefe öncülük etmişti.

Rapora göre çok yakın bir gelecekte, dünyanın en yüksek nüfuslu ülkesi olan Çin, sahip olduğu unvanı elinden kaçıracaktı. Bununla bilrlikte 1 milyar 412 milyon nüfuslu Hindistan'ın, 2023'te 1 milyar 426 milyon nüfuslu Çin'i geride bırakacağı belirtliyordu. 2050 yılına geldiğimizde, Hindistan nüfusu 1 milyar 668 milyon, Çin nüfusu ise 1 milyar 317 milyon olacak şekilde aktarılmıştı.

15 Kasım'da 8 Milyarı Bulacak!

BM, 11 Temmuz'da dünya nüfusunun 15 Kasım günü itibarıyla 8 milyara ulaşacağını açıklamıştı. Sonraki süreçte de yükseliş trendi devam edeceği bildirilen dünya nüfusu, tahminlere göre yıldan yıla şu şekilde ilerleyecek:

  • 2030'da 8,5 milyar insan
  • 2050'de 9,7 milyar insan
  • 2080'de de 10,4 milyar insan

2080 yılından sonra ise nüfus artış hızı yavaşlayacak. BM, 2100'e kadar nüfusun 10,4 milyar seviyelerinde kalmaya devam edeceğini ifade ediyor. Rapora göre ilerleyen yıllarda, gelişmekte olan bazı ülkelerin doğurganlık hızı ciddi anlamda düşüş yaşayacak. Ancak 8 ülkede nüfus patlaması yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bu ülkeler; Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Filipinler, Hindistan, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Tanzanya olarak kayıtlara belirtiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.