Öğrenci Kariyeri Banner

Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki Öğrencilerin Dikkatine: Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı!

Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki Öğrencilerin Dikkatine: Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre, ülkenin doğu ve güneydoğu bölgelerinde kaynağı Suriye olan toz taşınımı (toz fırtınası) bekleniyor.

Güney ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte etkisini artırması beklenen toz taşınımının Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Van ve çervre illerde hayli etkili olması bekleniyor. 35 il için 'sarı', 7 il için 'turuncu' uyarıda bulunan MGM yetkilileri, listedeki illerde yaşayan vatandaşlardan ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara, su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Evden Çıkmamaya Dikkat!

Toz taşınımı sebebiyle artan hava kirliliği, özellikler çocuklar ve solunum yolu hastalığı bulunan insanlar açısından riski olduğundan, fırtına etkisini kaybedene kadar mümkün olduğunca evden çıkmamaya ya da maske kullanımına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Toz fırtınası ve dolayısıyla hava kirliliğinin yoğun olduğu Afrika’da yapılan çalışmalarda, özellikle çocuklarda görülen menenjit hastalığı ile toz fırtınalarının birbiriyle bağlantılı olduğu görülüyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.