Öğrenci Kariyeri Banner

Disney Plus, Netflix'i Tahtından Etti!

Disney Plus, Netflix'i Tahtından Etti!

Şirketin ana yayın platformları olan Disney+, Hulu ve ESPN'de toplamda 235 milyon aboneye ulaşarak Netflix'i tahtından etmeyi başardı.

Dizi ve film platfromlarının sayısı her geçen gün artıyor diyebiliriz. Platformlar arasındaki rekabete güçlü bir şekilde katılan Disney Plus, dünya çapında büyük bir abone sayısına sahip olan Netflix'i geçmeyi başardı.

Netflix, Koltuğu Disney Plus'a Kaptırdı!

Disney, bu yıl dünyanın en büyük yayın hizmeti olarak Netflix’i resmen geçmeyi başardı. Şirket, ana platformları olan Disney+, Hulu ve ESPN’de toplamda 235 milyon abone sayısı açıkladı. Netflix ise Kasım ayı itibarıyla 223,1 milyon abone sayısı ile ikinci sıraya geriledi.

Böylelikle yalnızca 3 senedir bu piyasada olan Disney+ büyük bir başarı yakalayarak uzun süredir bu konuda lider olan Netflix’i tahtından etmeyi başardı. Uzun süredir yayın platformları arasında liderliği kimseye bırakmayan Netflix için ise bu durum endişe yarattı.

Zaten sınırlı olan pazarda dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar da insanların birden fazla platforma üye olmasını zorlaştırıyor . Özellikle daha ucuz ve bir konuya odaklanan platform sayısının artması Netflix’e olumsuz yansıdı.

Platform bu durumla mücadele etmek adına son dönemde bazı önlemler aldı. Bunların başında ise reklamlı abonelik hizmeti bulunuyor. Fiyatların artması ile birlikte abonelerini kaybeden Netflix, daha uygun fiyatlı reklamlı aboneliğini 1 Kasım tarihinde kullanıma sunmuştu. Bu gelişmenin ardından ise Netflix abone konusunda bir rahatlama yaşamıştı.

Diğer yandan Disney ise yeni hizmetleri ile daha fazla aboneye ulaşmanın yollarını arıyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.