Öğrenci Kariyeri Banner

Dinlediğinize Asla Pişman Olmayacağınız 7 Podcast Önerisi

Dinlediğinize Asla Pişman Olmayacağınız 7 Podcast Önerisi

Her şeyin zamanla değiştiği dünyamızda radyo dinleme anlayışımızı da değiştiren bir değişim oldu. Klasik radyo dinleyişimiz devam etse de artık istediğimiz konu hakkındaki programlara da istediğimiz anda ulaşabiliyoruz. Evde veya stüdyo ortamında, bir mikrofon ve bir cep telefonu yardımıyla yapılan ses kayıtları şeklinde gerçekleşen bu modern radyo podcastler, bilimden edebiyata, spordan gündelik sohbetlere kadar her konuda bizlere sunuluyor.

Biz de bugünkü içeriğimizde zamanınızı iyi değerlendirebileceğiniz bu podcastleri bağlantıları ile beraber sizler için derledik.

1. Bi’ Gidene Soralım

Süresi 35dk ile 1 saat arası değişiklik gösteren bu podcastlerde dünyanın farklı yerlerine yerleşen Türklerle yurtdışına taşınmak ve yurtdışında yaşamak konularını bizlere sunuluyor.

Apple Podcast

Spotify

2. Nasıl Olunur ? 

Gazeteci yazar Nilay Örnek’in farklı meslekler hakkında bilgi edinmek isteyenler için hazırladığı podcastlerde, alanında başarılı olan insanlarla “Nasıl Olunur?” üzerine gerçekleştirdiği sohbetlerden oluşuyor.

Apple Podcast

Spotify

3. İlk Sayfası

İlk Sayfası, Gazeteciler Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun beraber, sesli kitap dinleme uygulaması olan Storytel sponsorluğunda gerçekleştirdikleri bir podcast serisi. Her bölümün 30-45 dakika arasında sürdüğü bu programda seçilen bir kitabın ilk sayfası okunarak kitabın yazarıyla sohbet ediliyor.

Apple Podcast

Spotify

4. Anlatsam Roman Olur

Gazeteci Nida Dinçtürk’ün birbirinden değerli konuklarıyla gerçekleştirdiği bu podcastlerde kültür sanat üzerine yaptıkları hoş sohbetleri dinleyebilirsiniz.

Apple Podcast

Spotify

5. Hayatlar Hikayeler

Farklı ülkelerde ve şehirlerde, farklı meslek sahibi insanlarla gerçekleştirelen bu sohbetlerde her bölüm yeni bir şeyler öğrenebilirsiniz.

Apple Podcast

Spotify

6. TeknoSeyir

Bilim, teknoloji ve yenilikler hakkında Haftalık Gündem Değerlendirmesi adı altında olan bu podcastlerle bilim dünyasını daha yakından takip edebilirsiniz.

Apple Podcast

Spotify

7. Socrates Podcasts

Sokrates Dergi ekibinin futboldan basketbola, tenisten motosporlara her branştan haftalık spor olaylarını değerlendirdikleri podcast serisi.

Apple Podcast

Spotify

Özgün İçerik


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.