Öğrenci Kariyeri Banner

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı'ndan KPSS Açıklaması: 'Problemli Bir Durum Var Gözüküyor'!

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı'ndan KPSS Açıklaması: 'Problemli Bir Durum Var Gözüküyor'!

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS iddiaları için müfettişlerin bugün ÖSYM'ye gideceğini açıkladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, soruların daha önce Yediiklim Yayınevi'nin deneme kitapçıklarında ve YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

'Problemli Bir Durum Var Gözüküyor'!

Aynı gün içerisinde iddialar ÖSYM tarafından yalanlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. NTV'de yer alan habere göre, Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu.

Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor'' ifadelerini kullandı. İddiaların araştırılması sürecinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise görevden alınmıştı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.