Öğrenci Kariyeri Banner

KPSS İptal Edilirse Ne Olur?

KPSS İptal Edilirse Ne Olur?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Pazar günü gerçekleştirilmesinden sonra ÖSYM KPSS cevap anahtarının belli bir kısmını yayınlamıştı. ÖSYM’nin paylaştığı sorular ile Yediiklim Yayınevi'nin denemelerindeki soruların aynı olduğunu iddia eden paylaşımlar yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan ÖSYM iddiaların asılsız olduğunu sınavın güvenle yapıldığını ifade etmişti.

Olaya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İptal Edilirse Ne Olacak?

Tüm bu gelişmelerin ardından ÖSYM başkanı Halis Aygün görevden alındı. 2022 KPSS lisans sınavın iptaline dair ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. 2022 KPSS lisans sınavı iptal edilirse büyük bir olasılıkla ileri bir tarihte tekrarlanabilir. Eğer sınav iptal edilmez, yalnızca belirlenen sorular iptal edilirse aşağıdaki madde uygulamaya konulur.

“MADDE 66- 6114 sayılı Kanunun 7′ nci maddesinin;

“Sınavlardan sonra Başkanlık veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.”

Sürecin henüz çok başında olduğumuz için nasıl bir karar alınacağını bilemiyoruz

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.