Öğrenci Kariyeri Banner

Devlet Başkanlarının Okudukları Okullar ve Bölümler

Devlet Başkanlarının Okudukları Okullar ve Bölümler

1. BORIS JOHNSON- İNGİLTERE

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson Oxford Üniversitesi Edebiyat Bölümünden mezun olmuştur.

2.ANGELA MERKEL-ALMANYA

Templin'de eğitim gördü ve 1973'ten 1978'e kadar Leipzig Üniversitesi'nde fizik okudu. 1978 ile 1990 yılları arasında Berlin-Adlershof Bilimler Akademisi Fizik Kimya Merkez Enstitüsü'nde okudu. Kuantum kimyası üzerine tez için bir doktora (Dr. rer. Nat.) kazandıktan sonra araştırmacı olarak çalıştı ve birçok makale yayınladı.

3.RECEP TAYYİP ERDOĞAN-TÜRKİYE

1977-1978 eğitim-öğretim döneminde İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi bünyesindeki yüksekokullar İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi adı altında birleştirilirken, Erdoğan Şubat 1981'de buradan mezun oldu. Bu kurum daha sonraları, 1982 Temmuz'unda kurulan Marmara Üniversitesi'ne bağlanarak Marmara Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi adını alırken, Erdoğan'ın diploması da bu kurumdandır.

4.JUSTIN TRUDEAU- KANADA

1994 yılında McGill Üniversitesi'ni ve 1998 yılında ise British Columbia Üniversitesi'ni bitirdi ve hala Montreal Üniversitesinde öğrenimini sürdürmeye devam etmektedir.

5.XI JİNPİNG- ÇİN

Şi, 1975 ile 1979 yılları arasında Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'nin Kimya bölümünü tamamladı.

6.DONALD TRUMP- ABD

Donald Trump 1960'lı yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı liseyi terk etmek durumunda kaldı. Sonraki süreçte askeri akademi ile Pensilvanya'da bulunan Wharton Institute'de eğitim gördü. 

7.VLADIMIR PUTİN- RUSYA

 Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden 1975'te mezun olan Putin, yüksek lisansını ekonomi alanında yaptı. Mezuniyetinin ardından, 1975'ten itibaren KGB'de çalışmaya başlayan Putin, bir süre Almanya'da görev yaptı, Leningrad'a dönmesinin ardından da üniversite yönetiminde görev aldı.

8.MARK RUTTE- HOLLANDA

79'dan 1985 yılına kadar sanat dalında uzmanlaşmış bir spor salonu lisesine devam etti. Konservatuvara katılmak ve konser piyanisti olmakla birlikte, 1992 yılında Leiden Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimi gördüğü yerde tarih okumaya başladı.

9.EMMANUEL MACRON- FRANSA

Paris Ouest Nanterre La Défense Üniversitesi'nde felsefe bölümünü bitirdi, filozof Paul Ricœur'un La Mémoire, l’histoire, l’oubli (Bellek, tarih, unutkanlık) adlı kitabının 1999-2001 arasında hazırlanma sürecinde asistanı oldu. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nden 2011'de kamu işleri alanında lisansüstü diploması aldı. 2002-2004 yıllarında Ulusal İdare Okulu'nda (ENA) eğitim gördü. Eğitimi sırasında Fransa'nın Nijerya büyükelçiliğinde staj yaptı. 10 yıl Amiens konservatuvarında piyano eğitimi aldı ve üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

10.SHİNZO ABE-JAPONYA

 Seikei Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okuyup 1977 yılında mezun oldu. Daha sonra ABD'ye Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okumak üzere taşındı.

12.GIUSEPPE CONTE-İTALYA

Roma La Sapienza Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Avukatlık yapmış aynı zamanda akademik kariyerini sürdürmüş ve Yale Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak 3 ay bulunmuştur. Çok sayıda üniversitede özel hukuk alanında profesör olarak çalışmıştır.

 

 


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.