Öğrenci Kariyeri Banner

Ders Çalışırken Müzik Seçmek İçin Öneriler

Ders Çalışırken Müzik Seçmek İçin Öneriler
Kimimiz ders çalışırken sessiz ortamları tercih ediyoruz, kimimiz ise nispeten daha hareketli mekanları. Çoğu kişinin aklında ders çalışırken müzik dinlemenin, dersten alınacak verimi azalttığına dair düşünceler olsa da, bu aslında tamamen kişisel bir tercih.

Genelde ders çalışmak için fazlasıyla sessiz ve hareketsiz ortamlar tavsiye edilir; fakat unutulmamalıdır ki fazla sükunet ve durağanlık çoğu zaman masa başında uykumuzu getirir, okuduğumuzu anlama ve öğrenmemizi kötü etkiler.

Ders çalışırken doğru müzik seçimi gerekli motivasyonun sağlanmasına ve beynimizi aktif, öğrenmeye hazır durumda tutmamıza yardımcı olur. Bu yazımızda, ders çalışırken dinlemek için doğru müzik seçmek için bazı ipuçları paylaşacağız. Şimdiden verimli çalışmalar!

music2_790x445

1- Klasik müzik: En yaygın müzik tavsiyelerinden biri olan klasik müzik, dinleyicilere huzur vermesi ve yakaladığı olağanüstü uyum sayesinde verimli ders çalışma temposu belirlemek için en iyi seçeneklerden biridir. “Mozart Etkisi” olarak tabir edilen durum, Mozart dinlerken ölçülebilir şekilde artan zihinsel performans yeteneğidir.

2- Enstrümental müzik: Özellikle sözel derslere çalışırken belirgin sözlü müzikler dinlemek, kafa karışıklığına ve erken yorulmaya sebep olabilir. Özellikle beynimizin bir kısmı ağırlıklı olarak kelimeler ile meşgulken müzik olarak enstrümental parçalar dinlemenin faydası kendini gösterir. Klasik müzikten daha modern; ama bir o kadar da etkili müzikler eşliğinde çalışmak isteyenler için entrümental film müzikleri ideal.

3- Doğa sesleri: Telefona veya bilgisayara kolayca indirilebilen programlar sayesinde, kendinizi ders çalışırken bulunduğunuz ortamdan soyutlamak, doğanın eşsiz sesleri arasında beyninizi dinlendirmek isterseniz, bu alternatif sizin için biçilmiş kaftan. Kendinizi, çalışırken temponuza göre hızını ayarlayabileceğiniz yağmur sesi, gök gürültüsü, şelale  veya sakin bir deniz kenarında hissetmek için özellikle Rain, Rain adlı uygulamaya bir göz atmanızda fayda var.

4- Dinlenen müzik kadar, sesin seviyesi de önemlidir: Ders çalışıp müzik dinlerken alabileceğiniz en iyi sonucu sağlamak için ses seviyesini konsantre olabilmek için gerekli minimum düzeyde tutmanızdır. Beynimiz ders çalışmak gibi özellikle yorucu bir faaliyetle meşgulken ses seviyesinin fazlalığı da azlığı da dikkat dağıtır.

5- Çalacak müziklerin kontrolü sizde olmalı: Ders çalışmaya başlamadan önce, 30-40 dakikalık çalma listeleri oluşturun. Böylece hem kısa aralıklarla müzik aramaktan ve bulmaktan kurtulacaksınız, hem de seçtiğiniz parçalar sizin ders çalışmak niyetiyle eklediğiniz şarkılar olacak. Kesintisiz ders çalışmayı planladığınız zaman aralığı boyunca bu liste çalmaya devam ederse, sürekli saati kontrol etme ve can sıkıntısı dertlerinden kurtulabilirsiniz. Müzik kontrolüyle hem kendi belirlediğiniz zaman aralığıında verimli sonuçlar elde edersiniz, hem de radyoda çalan düzensiz şarkıların veya art arda çalan karışık türlerde müziklerin yaratacağı kafa karışıklığından kurtulursunuz.

KAYNAK

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.