Öğrenci Kariyeri Banner

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü Neden Tercih Edebilirsiniz?

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü Neden Tercih Edebilirsiniz?
Üniversite hayatının akışını değiştirecek bir yoldur. Üniversite sınavlarına hazırlanırken de aklınızda birçok soru işaretleri oluşması çok normaldir haliyle. Sadece alışılan lise ortamından değil, çevreden ve kimisi için ailelerden uzaklaşıp başka okulda başka insanlarla ve başka şehirde olmayı göze alarak kendiniz için en iyi eğitimi sağlamak, eğitim ve kariyer hayatlarına bir adım daha atmak için uğraşılır. Zorlu bir süreç olmasının yanı sıra belki de en iyi eğitim hayatlarını yaşayacağınız zamana daha da yaklaşmaktır. Bu süreçte herkesin aklında oluşan bir üniversite veya bölüm oluşmaya başlamış tercih aşamasında seçenekler netleşir. Peki neden Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü yazasınız?

gazi üniversitesi ile ilgili görsel sonucu

Gazi Üniversitesi, köklü ve bir o kadar da etkili bir eğitim vererek öğrencilerine iyi bir gelecek sunan bir üniversite olduğu herkesçe bilinmektedir. Uluslararası sıralamalara baktığımızda ilk 500'de yer almakta olup eğitimi hem ulusal hem uluslarası niteliktedir. Bu da geniş iş imkanlarını önümüze seriyor. Tabi biraz da kendi çabamız olmalı ki ilerleyebilelim. Sadece okul ve okuduğumuz bölüm hiçbir zaman bizlerin çabası olmadan yeterli olmaz. Bunu da belirtmeliyiz. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse Gazi Üniversitesi sloganı bir cevap olacaktır: ''Gazili Olmak Ayrıcalıktır.''.

gazi üniversitesi iibf kampüs ile ilgili görsel sonucu

Uluslararası İlişkiler Bölümü 1982'de kurulmuş olup çeşitli çalışma ve kariyer imkanlarının önünü açan bir eğitime sahiptir. Alan dersleriyle beraber hukuk ve ekonomiye de önemli bir yer verir. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü TM-3 puan türünde Uluslararası İlişkiler( İngilizce ); 402,62118 taban puanı , 412,99931 tavan puanı, 51.700 sıralama, 52 kontenjan ile alıyorken Uluslararası İlişkiler (Türkçe); 390,14062 taban puanı, 411,74160 tavan puanı, 68.600 sıralama, 92 kontenjan ile almaktadır.

gazi üniversitesi iibf kampüs ile ilgili görsel sonucu

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bulunmaktadır. Gazi Üniversitesi Merkez Kampüse yürüme mesafesinde olduğu için sosyal aktiviteler ve kütüphane gibi birçok sunulan imkanlardan çeşitli bir şekilde yararlanılabilmektedir. Bilindiği üzere Türkiye'nin en büyük İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak eğitimiyle de adını duyurmuştur. Bu bölümde Gazi Üniversitesi'nin amacı, siyasi tarihteki yaşanmışlıklarla paralel bir bakış açısından hareketle doğru analizler yapabilmek, geleceği yönlendirebilen bireyler yetiştirmek, ulusal karar alma düzeylerinde olduğu gibi uluslararası karar organlarında da sözü geçen, etkin ve saygın bir bölüm olmaktır. Uluslararası işbirliğini arttırmak ve desteklemek yönünde hedefleri bulunmaktadır. Eğitimde derslerin yanı sıra öğrencilerin kendini geliştirmesi için destekte veriliyor. Örneğin; dersi ve konuyu daha iyi anlamak için kitap önerileri veriliyor, konferanslar düzenlenebiliyor, konunun araştırmacıları ve uzmanlarından konuyu dinleme imkanını sağlayabiliyorlar. Görsel ögelerle de konuları kimi zaman destekliyorlar. Bölümün amacına ulaşması için öğrencilerin gerçek dış dünya politikasını uzmanlarından öğrenme, değerlendirme fırsatını sunuyor. Bunun yanı sıra Uluslararası İlişkiler Bölümü, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'yle işbirliği yaparak '' Uluslararası İlişkiler '' ve ''Orta Doğu ve Afrika'' dallarında master ve doktora imkanı sunabiliyor. Ayrıca hem okuyup hem çalışmak isteyen öğrenciler için ders programına uygun iş imkanları bulabiliyor. Bu durumda öğrencilerin hem çalışıp hem okumasına engel olabilecek koşulları ortadan kaldırıyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak devam zorunluluğu öğretim üyelerine bağlı olması öğrenciler açısından büyük bir avantaj oluyor.

Öğrencilere değer veren, fikirlerini dinleyen ve bu fikirlere saygı gösteren, iş ve kariyer anlamda destekleyici bir eğitim sunulmaktadır. Uluslararası işbirliğini desteklemek için yapılan faaliyetlere baktığımızda yurtiçi ve yurtdışındaki bilim çevreleri, üniversiteler, araştırma ve teknoloji merkezleri ile kurumsal işbirliği için sempozyum ve kongre düzenlenmesi, yurtdışı ile ilişkileri geliştirmek ve uluslararası alanda tanınmış öğretim üyelerinin konuk statüsünde bölümde ders verme imkanı sağlanmasını görebiliriz.

gazi üniversitesi iibf kampüs ile ilgili görsel sonucu

Üniversite hayatınızı verimli ve yararlı faaliyetlerle geçirmek hepimiz isteriz. Uluslararası İlişkiler Bölümü de hem bulunduğu fakülte hem alan olarak buna aracı olacak bir bölümdür. Uluslararası düzeyde çalışmak istiyorsanız, dünya ülkelerine yakından bakmak ve tanımak istiyorsanız, farklı kültürlere kapınızı aralamak istiyorsanız, politika ve tarih gibi alanları merak ediyorsanız bu bölüm sizler için faydalı ve eğlenceli olacaktır.

Sizlere tavsiyem kulaktan dolma bilgilerle değil, araştırarak ve gözlemleyerek tercihlerinizi yapın. Yatkın olduğunuz alanları belirleyip ona göre bölümleri tercih edin. Hayatınızda ne yapmak ve ne olmak istediğinizi düşünün. Tercihlerinizi kendiniz isteyerek yapın.Aksi takdirde istemediğiniz yerde mutlu olamazsınız. Hayat sizin hayatınız. Seçim sizin! Daha fazla bilgi edinebilmek için Gazi Üniversitesi'nin resmi sitesini ziyaret edebilir, aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.