Öğrenci Kariyeri Banner

Deprem Bölgesiyle İlgili Yeni Kararname Yayınlandı!

Deprem Bölgesiyle İlgili Yeni Kararname Yayınlandı!

Resmi Gazete'de deprem bölgesiyle ilgili yeni bir kararname yayınlandı. Kararnameye göre OHAL ilan edilen illerde yaşayan vatandaşlar, ilk tesis özel iletişim vergisi ile telsiz kullanım ücretinden muaf tutulacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binin üzerinde insanın ölümüne yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili önemli bir karara yer verildi. Karara göre, depremden etkilenen vatandaşların mobil hat kullanımlarını sürdürebilmeleri için bazı imtiyazlar tanınacak.

Telsiz Kullanım Ücreti Alınmayacak!

'Olağanüstü Hal Kapsamında Elektronik Haberleşme Alanı ile Su Yapıları Denetim Hizmetlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' ne göre, OHAL ilan edilen bölgelerde yaşayan vatandaşlar, yeni bir mobil hat satın alması durumunda "ilk tesis özel iletişim vergisi"ni ödemeyecek.

Aynıkararnameye göre, depremin yaşandığı saatin 24 saat öncesine kadar, OHAL ilan edilen bölgelerdeki mevcut mobil abonelerin, üç aylık telsiz kullanım ücreti de alınmayacak. 

Depremlerin yaşandığı gün, mobil operatörlerin hizmet vermesini engelleyen noktalardan bir tanesi de elektrik enerjisiydi. 140 sayılı kararda bununla ilgili de bir ayrıntıya da yer verildi. Mobil operatörlerin, elektrik enerjisinin sağlanması amacıyla yapılması gereken prosedür işlemlerinde kolaylık sağlanacak. Hizmet veren şirket, tek bir belge ile elektrik ihtiyacının karşılanmasını talep edebilecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.