Öğrenci Kariyeri Banner

Deprem Bölgesine Nasıl Yardım Edebiliriz?

Deprem Bölgesine Nasıl Yardım Edebiliriz?

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm ülke deprem bölgesine yardım göndermek için yollar alıyor. Uzmanlar bu yardımların bilinçli bir şekilde yapılması gerektiği konusunda çağrı yapıyor.

Uzmanlar, deprem bölgesine özellikle ihtiyaç malzemeleri gibi ayni yardım göndermek için bireysel hareket edilmemesi gerektiğini belirtiyor. İyi niyetle ancak bilinçsizce yapılacak yardımların, ulaşım yollarını kapatarak ve böylelikle arama kurtarma faaliyetlerini sekteye uğratarak faydadan çok zarar verebileceğini vurguluyor.

Ayrıca, herhangi bir yetkili kuruluşla ya da dernekle iletişime geçmeden bölgeye gidilmemesi gerektiği, çünkü sahada görev alanların işlerinin zorlaşabileceği ifade ediliyor. 

İhtiyaç Malzemesi Gönderilebilir

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün, 10 ili etkileyen depremlerin ardından ayni bağışlar için illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile tüm AFAD il müdürlüklerine başvurulabileceğini açıkladı. 

Aynı zamanda çoğu belediye de deprem bölgesi için ayni yardım kampanyaları düzenliyor. Belediyelerin internet sitelerinden ihtiyaç listesi ve yardım toplama merkezleri hakkında bilgi alınabilir. 

Nakdi Yardım Yapılabilir

Depremzedelere yardım etmenin bir diğer yolu da deprem bölgesinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara bağış yapmak. AFAD'ın ya da Türk Kızılayı'nın halihazırda bağış kampanyaları bulunmakta. Resmi internet siteleri üzerinden destek verilebilir.

Nakdi bağış yapmak isteyenler ayrıca, kredi kartlarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden AFAD ve Türk Kızılay'ın kampanyalarına güvenli şekilde katılabilirler. AHBAP, AKUT gibi deprem bölgesinde çalışan güvenilir sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunulabilir. 

Kan Bağışı

Depremlerde yaralanan vatandaşlar için acil kan ihtiyaçları doğabileceği için yetkililer çağrı yapmıştı. Bu süreçte Kızılay'a düzenli olarak bağışta bulunmak faydalı olacaktır. Kan bağışında bulunmak isteyenler, en yakın kan bağış merkezinin adresini, telefonunu, çalışma saati bilgilerini ve konum haritasını artık e-Devlet üzerinden görüntüleyebiliyor.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.