Öğrenci Kariyeri Banner

Decathlon İsmini Değiştirdi!

Decathlon İsmini Değiştirdi!

Dünya çapında faaliyet gösteren spor markası Decathlon, Belçika’nın 3 şehrinde ismini değiştirdi. Şimdilik sadece üç şehirle sınırlı olan bu isim değişikliğinin altında zekice bir pazarlama fikri bulunuyor.

Decathlon, yeni sürdürülebilirlik kampanyasını duyurmak için oldukça ilginç bir yol denedi. Kampanya kapsamında Belçika’nın Evere, Namur ve Ghent kentlerindeki Decathlon mağazalarına bir ay boyunca Decathlon tabelası indirilerek “Nolhtaced” tabelası konulacak. Aynı zamanda mağazaların web sitelerine ve sosyal medya hesaplarına da yeni logolar konulacak.

Şimdilik Yalnızca Belçika'da!

Bu adımla “tersten alışveriş”e teşvik etmeye çalışan markanın başlıca amacı müşterilerin eski veya kullanılmamış spor ürünlerini Decathlon’a satmalarını sağlamak ve böylece ürünlerin garanti kapsamında tamir edilip yeniden satılabilmesine imkan tanımak.

Satış yapan müşteriler, yeni ekipman veya diğer ikinci el ürünlerde kullanılmak üzere 2 yıl geçerli olacak bir kupon kazanacak. Ayrıca dileyenler yeniden satılamayacak durumda ürünleri de geri dönüşüm için ücretsiz olarak mağazaya verebilecek. Şimdilik Belçika ile sınırlı olan bu hareketin diğer ülkelerde hayata geçip geçmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Decathlon Sürdürülebilirlik Müdürü Joeri Moons, “Klasik tüketim modelimizin değişmesi gerekiyor: Daha az yeni ürün satın alıp eski malzemeleri tamir ediyor ve ardından yeniden satıyor veya kiralıyoruz. Böylece tüketiciler aynı zamanda eşyalara eskisinden daha farklı bakmaya başlıyor. Önemli olan bir eşyaya sahip olmaktan ziyade o eşyanın kullanılabilir olması” diye konuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.