Öğrenci Kariyeri Banner

Dahmer Dizisi Emmy Ödüllerine Aday Oldu! Kurbanların Aileleri Tepkili!

Dahmer Dizisi Emmy Ödüllerine Aday Oldu! Kurbanların Aileleri Tepkili!

Netflix'in geçtiğimiz sene yayınlanan ve ünlü seri katil Jeffrey Dahmer'ı anlatan dizisi "Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story)" 13 dalda Emmy ödüllerine aday oldu. Dizide ünlü seri katili canlandıran Evan Peters'da En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Emmy adaylığı kazandı.

Netflix'in popüler dizisi kazandığı adaylıklarla tekrardan tepkilerin hedefi oldu. Kurbanların aileleri diziyi: "Bu dizi, başkalarının acı ve ıstırabından faydalanarak kâr ve eğlence değerine öncelik vermiştir" diyerek suçladı

"Katilin Eylemleri Dramatize Ediliyor!"

Aynı zamanda American Horror Story'nin de yapımını üstlenen Ryan Murphy, Dahmer dizisiyle büyük tepkiler aldı. Dahmer dizisi Eylül 2022'de yayınlandığından itibaren Dahmer'ın kurbanlarının aileleri Netflix'i ve yapımcıyı "katilin eylemleri dramatize ediliyor" diyerek suçladı. 

Geçen hafta dizide Dahmer'ın babasını canlandıran Richard Jenkins'in En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Dahmer'ın komşusunu canlandıran Niecy Nash-Betts'in En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorilerinden adaylık kazanması kurbanların ailelerini iyice sinirlendirdi. 

18 Eylül'de gerçekleşecek Emmy Ödülleri töreni öncesinde, kurbanların ailelerinin temsil edenThomas Jacobson, The Wrap'e bir açıklamada bulunarak adaylıkları eleştirdi: "Bu tasvirleri övüp ödüllendirmek, Dahmer gibi bireylerin eylemlerini normalleştirme ve izleyicileri şiddetin gerçek hayattaki sonuçlarına karşı duyarsızlaştırma riski taşıyor." diyerek kurbanlarının yakınlarının düşüncelerini iletti. 

Thomas Jacobson aynı zamanda 1992'de Dahmer'ın yakalanıp 15 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davada ailelerin birçoğunu temsil eden kişiydi. Dizide, Rita Isbell'in kardeşi Errol Lindsey'nin ölümüyle ilgili verdiği ifade de dahil olmak üzere duruşmadan önemli anlar canlandırıldı. 

Insider'a konuşan Isbell, Netflix ya da Murphy'nin kendisiyle dizi hakkında hiçbr şekilde temasa geçmediğini, Murphy'nin ailelerle iletişim kurmaya çalıştığını ancak kimsenin cevap vermediğini söyledi. 

Thomas Jacobson, Canavar gibi yapımların ödüllendirilmesinin, toplumu iyileşmesine yardımcı olmayacağını söyledi ve Netflix'i kurbanların ailelerinin acılarına odaklanmaktansa elde edeceği gelire odaklanmakla eleştirdi.

Ayrıca Jacobson: "Dahmer dizisi gibi programların ödüllendirilmesinin daha barışçıl ve şefkatli bir toplum yaratma hedefiyle uyumlu olup olmadığının sorgulanması elzemdir." dedi ve sözlerine devam etti: "Bu dizi, başkalarının acı ve ıstırabından faydalanarak, kurbanın sevdiklerinin duygusal refahı ve mahremiyetinden ziyade kâr ve eğlence değerine öncelik vermiştir."

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.