Öğrenci Kariyeri Banner

Yaşanmış Hikayelerden Uyarlanmış 5 Korku Filmi

Yaşanmış Hikayelerden Uyarlanmış 5 Korku Filmi

Vampirler, hayaletler, mutantlar, kutsanmış varlıklar ve zombiler... Aksiyon, gerilim ve macerayı tek çatı altında toplayan korku türü filmler nabzımızın attığını hatırlatmak için seçebileceğimiz en iyi kategori olabilir. Üstelik önerdiğimiz bu filmlerle "yalnızca bir kurgu" diyerek film esnasında heyecanınızı yatıştıramayacaksınız. Çünkü bunların her biri yaşanmış sıra dışı hikayeler! İşte soluğunuzu kesecek en iddialı korku filmlerini sizin için bir araya getirdik.

1. Tepenin Gözleri

tepenin gözleri

Kan isteyen mutantların ev sahipliği yaptığı bölgede mahsur kalan bir aile ve başlarından geçen onlarca esrarengiz hadise... Karavanla tatile giden, fakat yollarını kaybederek çölün ortasındaki bir nükleer tesis yakınlarında mutasyona uğramış birtakım mutantların hedefi haline gelen bu aile, yaratıklarla olağanüstü bir mücadele verir. Gerilim, aksiyon ve korkunun doruklara kadar hissedildiği film, aslen 1977 yılında çekilen Tepenin Gözleri filminin çağdaş uyarlamasıdır. 

2. The Exorcism of Emily Rose (Şeytan Çarpması)

şeytan çarpması1970'lerin ortasında Almanya'da Anneliese Michel isimli genç kızın başından geçen şeytan çıkarma ile ilgili hikaye...
Gerçek hikayede 1968'de epilepsi teşhisi konan Anneliese 1970-74 arası kısmi felç olduğu ya da etrafta şeytani yüzler, hayaller gördüğü pek çok atak yaşamaya başlar. Aynı zamanda koyu Katolik olan bu genç kız, ruhuna şeytanın dadandığı düşüncesine kapılır ve gittiği doktorlara, kullandığı ilaçlara rağmen bir iyileşme gösteremez. Olaya müdahale eden papaz ve rahiplerin davalarını konu alan film 2005 yılında gösterime girmiştir.

3.Child's Play

child

 Child's Play , meşhur korku karakteri Chucky'nin cinayetlerini konu alıyor. Chicago'nun güney taraflarında Charles Lee Ray adlı bir seri katil , Mike Norris isimli bir dedektif tarafından vurulur. Serüvenin geri kalanında seri katil olan Brad Dourif, peşine düşüne polislerden kurtulmak için bir oyuncuk bebek fabrikasına sığınır fakat kurtulamaz ve polis tarafından öldürülür. Brad, ölmeden önce vodoo büyüsü ile lanetlenerek ruhu bir oyuncak bebeğe aktarılmıştır. Bu film, Tom Holland'ın yönettiği korku filmlerinin önemli örneklerinden biridir.

4. Lanetli Ev

lanetli ev

Son dönem Amerikan sinemasının sıklıkla ele aldığı psişik konular, paranormal durumlar ve metafizik etkileşimler üzerine yaslanan bir diğer yapım da Lanetli Ev. Gerçek bir olaydan esinlendiği iddia edilen bu filmde, Amerika'nın Connecticut eyaletinde bir ailenin başına gelen paranormal olaylar aktarılıyor.

5. Çığlık

çığlık

Wes Craven, bilindiği gibi korku janrının üstatlarından. Korku türünün klasikleri arasına giren 'Elm Sokağı Kabusu' ve 'Halloween' filmlerinin yaratıcısı Wes Craven, Çığlık'ta bugüne kadar yaptıklarıyla dalga geçiyor. İnsanları bir korku filmindeki gibi öldürmeye çalışan katilin öyküsünü işlediği Çığlık'ta hem bir sürü klişeyi ti'ye alıyor, hem de izleyiciyi korkutmayı başarıyor. 

Küçük bir kasabada bir korku filmi gibi başlayan cinayetler. Katil yaptığı eylemlerle, türü çok iyi özümseyen bir manyak olduğunu kanıtlıyor.

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.