Öğrenci Kariyeri Banner

Daha İyi Öğrenebilmek İçin: SODTİ TEKNİĞİ!

Daha İyi Öğrenebilmek İçin: SODTİ TEKNİĞİ!
Hayalleriniz var,hedefleriniz var,hayatınızda türlü zorluklar,engeller var ama ulaşmak istediğiniz o noktaya giderken  nasıl ilerleyeceğinizi bilmiyor musunuz ?

İşte tam da sizi ilgilendiren bir yazı ile karşınızdayız! Beyninizi geliştirmek,daha iyi öğrenebilmenizi kolaylaştırmak,hayat kalitenizi arttırmak için size S.O.D.T.İ.Tekniğini öneriyoruz. Bu teknik 5 adımdan oluşur ve hayatınız boyunca her alanda başvurabileceğiniz yardımcınızdır,imdadınıza yetişir.

jklş

1.Adım:  ÖNCE SEV!

Nefret ettiği bir işi olup da başarıya ulaşmış bir insan tanıyor musunuz, ben tanımıyorum. Başarının sırlarından birisi de yaptığınız işle, sevdiğiniz şeyler arasında sıkı bir ilişki kurmaktır. Anthony Robbins

Her şey sevmekle başlar.  Sevdiğiniz yiyeceği her fırsatta yemek istersiniz.  Sevdiğiniz oyunu sürekli oynamak gelir içinizden.  En sevdiğiniz diziyi kaçırmamak için yeri gelir dışarı çıkmazsınız değil mi?

Peki hayalleriniz?  Gelecek hedefleriniz? Onların da sevgiye ihtiyacı vardır. Eğer severseniz bu size angarya gelmez, hevesle yaparsınız.  Sevdiğiniz işi yaparken en can alıcı noktalar bile sizi yıldırmaz aksine her nokta sizin için farklı bir deneyimdir. Kim sevdiği işi yaparken yorulur ki?

Bu iş yazmak, kitap-dergi okumak, spor yapmak olabilir ve daha niceleri... Bunlar kişiden kişiye değişir ama önemli olan bu yolda nasıl ilerleyeceğinizi bilmektir.

Başarılı olabilmek için ya sevdiğin şeyleri keşfetmen ya da sahip olduklarını sevmeyi öğrenmen gerekir.

Öyleyse önce sevin!

Üzerinde durduğun işi sev, o zaman önündeki o işi daha iyi bir hale getirmekle zevk duyacaksın.   Charles Schwab

 httsrhsrththy

2.Adım:  OKU!

Yetenek mi? Çalışmak mı? Sizce hangisi size başarıya giden yolda daimi eşlikçi olabilir? Yetenek değil, çalışmak hiç değil! Okumaktır önemli olan!  Hepimizin içinde bir insanlık ağacı vardır. Bu ağacı okuyarak büyütebiliriz.İşte sır tam da burada! Hani yetenek mi yoksa çalışmak mı başarıya götürür diye sormuştuk ya? S.O.D.T.İ. Tekniğine göre; en iyilerini çalışmak, onları okumak. En önemlisi bu!

Hedeflediğiniz konuda en iyi olanları okuyun. Araştırıcı olun! Unutmayın her hikayeden mutlaka bir parça alacağınız olur. Hatta kimileri sizi derinden etkiler. Neden bu parçaların birleşmiş hali sizin hikayeniz olmasın ki?

Cümleler zihnimize gerçekleri çakan çivilerdir.. Diderot
rdtfyguhjmklöş


3.Adım: Bol Bol Dene!

Yalnızca yap! Denemekten asla vazgeçme! Çünkü herkesin hayalleri vardır önemli olan onları gerçekleştirmektir.  Bunun için de yılmadan denemelisiniz. Bugün başarıya ulaşmış herkesin yaptığı şeydir denemek hem  de hiç vazgeçmeden!  Asla pes etmezsen mutlaka başarırsın! Bugün duyduğun,etkilendiğin başarılı olmuş insanları düşün! Seni onlardan ayıran şey ne? Onlar denediler ve asla pes etmediler! Başkalarına komik, çılgın, iddialı gelebilir kafandaki düşünceler, olsun sen dene! Ne kaybedersin ki? Bir şeyi anlamanın tek yolu denemektir.

Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir.  Mark Kay

 dtcfvgbhnjmklö

4.Adım: Tekrarla!

  1. aşamadan sonra yapacağın şey: Tekrarlamak!


Sevgini tazele, çokça oku, bol bol dene ve başa dön hepsini tekrarla!

Hayatının kısır döngü olmasından mı şikayetçisin? O zaman bir de bunu dene!

İşte size defalarca kaybeden ve başarılı olanların hikayesi: Kaybetmişler ama bunu saymamışlar!

O zaman kaybettim demiyoruz: Bunu saymıyorum diyoruz!

''Tekrarlardan bir zincir yap ve o zinciri hiç kırma!''

Amacımıza ulaştığımızı peki nasıl anlayacağız?

fdgcvhbjnjmö

5.Adım: İzle!

Kendinizi izleyin! Doğru zamanda doğru yerde, doğru işler yaptığınıza karar verebilmek için her şeyi dışarıdan bir göz gibi izleyin. ''Bütün adımları yapıyorum ama ben şuan neredeyim? '' diye kendinizi sorgulayın. Hatta sadece kendinizi değil başarılı olmuş,hayallerine ulaşmış kişileri gözlemleyin. Hayatımız kendi tecrübelerimiz bize yetmeyecek kadar kısa bu yüzden başarılı insanları daha yakından izlemelisiniz. Bu bize ileride tam olarak nerede olmak istediğimizi daha net gösterecektir. Tıpkı geleceğimize tutulan bir ayna gibi!

tyıkvukbjl

 Unutmayın her şey sizin elinizde!


Bu içerikteki bilgiler Barış Özcan'ın Youtube kanalından alınmıştır. Kendisine saygılarımızı iletiyoruz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.