Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Yapılması Gereken İşler

Üniversitede Yapılması Gereken İşler
 

Bir öğrencinin üniversitede yapmaktan en memnun kaldığı şey sosyalleşmektir. Sosyalleşmeye dahil olan her şey için belli bir para ve bütçe gerekir. Ailenizin maddi durumu çok iyi olsa bile, ek bir gelir oluşturmak kişiyi hem harcamaları konusunda hem de edineceği yeni çevreden dolayı memnun eder. Kendi ayakları üzerinde durabiliyormuş hissi özellikle çalışmanın en önemli artılarından biridir aynı zamanda bu özgüvenimizi artırır.

Ve üniversitede yapılması gerekenler olarak derlediğim bu işlerden bahsetmeden önce neden bu işler kısmını açıklayacağım. Yukarıda saydığım nedenler zaten hayatımızın her evresinde çalışmamız için az çok geçerli sebepler . İşin içine üniversite girdiği zaman dolayısıyla biraz daha farklı bakış açılarına sahip olmalıyız. Üniversite ileriki iş ve sosyal hayatlarımızın da şekillenmesinde şüphesiz  büyük rol oynayacak.  En önemlisi hayatımızın en güzel yılları ve bir daha geri dönemeyeceğimiz bir dönüm noktası. O yüzden  hayatlarımızın en güzel yıllarını en  eğlenceli şekilde geçirirken ileriye dönük de  faydalı işler yapmak tüm ömrümüzü iyi bir  şekilde geçirmemizi sağlayabilir.

Bu mantıkla yapacağımız işler barmenlik ya da garsonluk gibi sadece para kazanmakla alakalı değil onun yerine kendimizi geliştirip yükselebileceğimiz bunun yanında da güzel bir network oluşmamızı sağlayabilecek türden şeyler olmalı.

greenpeace daha iyi bir dünya mümkün ile ilgili görsel sonucu

Unicef ve Greenpeace’in başlatmış olduğu   ” face-to-face “  projesi özellikle üniversitede yapılması gereken en güzel işlerden. İnsanları durdurarak yürütülmekte olan projeleri anlatmak ve bu projelere destekçi olmalarını sağlamak. 5 er 10 ar kişilik ekiplerle kalabalık çarşı ve caddelerde tişört ya da yeleklerinizle birlikte artık bir dünya markası olmuş bu sosyal sorumluluk kurumların yaptığı güzel işleri anlatıyorsunuz. Sokakta hiç tanımadığınız bu insanları destekçi yapabilmek…Bunu yapabiliyor olmanız daha sonrasında her ne iş yaparsanız yapın en iyi şekilde yapabileceğiniz anlamına geliyor. Bu iş size en başta insanlarla iyi bir iletişim kurmanızı ve karşınızdakini ikna edebilmeniz gibi günlük hayatta da işinize yarayacak bu özellikleri kazanmanızı sağlıyor.

İlgili resim

Haftada en az üç gün olmak üzere isteğe bağlı olarak beş gün de ( kendi belirlediğiniz günlerde ) çalışabilirsiniz. Ve günde maximum 5 saat çalışıp ortalamanın da üstünde bir maaşla para kazanırsınız. İlerleyen zamanda yükselip  takım liderliği, koçluk, insan kaynakları uzmanı vb. gibi mertebelere ulaşabilir bu dünya çapındaki kurumların bünyesinde insanlığa hizmet edip çalışabilirsiniz.

Kariyer anlamında da üniversite sonrasında güzel bir yer. Bu kadar büyük ve kurumsal bir şirket dünyada sayılıdır herhalde. Kariyeri için farklı planları olanların da geçmiş hayatlarında güzel bir dönemini oluşturabilir. Hatta hayalinizdeki iş için Cv’nize ekleyip rakipleriniz arasından sıyrılabileceğiniz farklı bir tecrübe. Üniversitede çalışıp paranızı kazanırken insanlara ve çevreye faydalı olduğunuz aynı zamanda güzel yetenekler kazanıp ciddi anlamda bilinçlendiğiniz bir dönem. Her anlamda faydalı bir iş, güzel bir tecrübe...

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.