Öğrenci Kariyeri Banner

D-Smart’tan Disney Plus’a Atatürk Dizisi Tepkisi!

D-Smart’tan Disney Plus’a Atatürk Dizisi Tepkisi!

Disney Plus'ın Atatürk dizisini göstermeme kararından sonra tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Disney Plus'a yönelik boykotlara D-Smart da katıldı. D-Smart, Galatasaray maçında "Veda" filmini paylaştı.

Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus’a gösterilen tepkiler durmuyor. Dün akşam oynanan Galatasaray-Olimpija Ljubljana maçının yayıncısı olan D-Smart  “Veda” filmiyle Disney Plus'a tepkisini gösterdi.

D-Smart'dan Galatasaray Maçı Sırasında Atatürk Göndermesi!

D-Smart, Galatasaray’ın Sloven rakibiyle oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında: “Veda’yı minnet ve özlemle izleyeceğiz! Biz buradayız, izindeyiz. Veda, D-Smart GO’da” mesajını banttan paylaştı. Veda filmi, Galatasaray maçının yayınlandığı saatte D-Smart’ın sinema kanalı Movie Smart Classic’te gösterildi. 

D-Smart, Galatasaray’ın bir önceki maçı sırasında da benzer bir mesaj yayınlamıştı: “Geldikleri gibi giderler… Mustafa Kemal Atatürk. Biz buradayız!” yazısını bantta göstererek desteğini gösterdi.

Yönetmen koltuğunda Zülfü Livaneli’nin olduğu Veda filmi, Atatürk’ün son günlerini ve çocukluk arkadaşı Salih Bozok’un anılarını ele alıyor. Filmde Atatürk’e Sinan Tuzcu, Salih Bozok’a ise Serhat Kılıç hayat veriyor. Filmde Sunay Akın, Özge Özpirinçci ve Ezgi Mola gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Disney Plus kısa bir süre önce Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının konu alındığı Atatürk filmini Ermeni topluluklarının yaptığı lobicilik faaliyetleri nedeniyle platformdan kaldırma kararı almıştı.

App Store'dan 4,6 puan alan Disney Plus uygulaması yaşanan boykottan sonra 1,1 puana kadar geriledi. Kullanıcılar aboneliklerini iptal ediyor ve ardından uygulamayı düşük bir puan veriyor.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.