Öğrenci Kariyeri Banner

Cüzdanınızın Hoşuna Gidecek 4 Podcast

Cüzdanınızın Hoşuna Gidecek 4 Podcast

Sizin için seçtiğimiz bu podcastler, sizleri strese sokmadan çevrenizde varolan finansal fırtınayı dindirmenize yardımcı olacaktır.

Para en iyi zamanlarda bile stresli bir konu iken en kötü zamanlarınızda tahmin edilemeyecek derecede can sıkıcı olabilmektedir. Büyük Buhran'dan ve tüm endüstrilerdeki limbodan beri görülmemiş seviyelerde işsizlikle birlikte, finansal belirsizlik milyonlarca hane için norm haline gelmiştir.

Eğer pandemi bütçenizi elden geçirmeye veya acil durum tasarruflarınızı artırmaya çalışıyorsanız- ya da sadece pazarlarda neler olup bittiğini daha iyi ele almaya çalışıyorsanız – sizlere rehberlik sunan birçok podcast var. Birçok uzun soluklu podcast kişisel finans konusunda güncel tavsiyeler verirken, diğerleri para sıkıntısı ya da ekonomiyi daha eğlenceli hale getirmek için çaba sarf ediyor.

Sizler için derlediğimiz bu podcastler, akıl sağlığınız bozulmadan finansal fırtınayı dindirmenize yardımcı olacak ve geleceğe dönük finansal planlamanızı yapmanızda size yol gösterecektir.

 

1.‘Bad With Money’

Finansal uzmanların servetlerini inşa etmek hakkındaki sohbetlerini dinlemek ilham verici olsa gerek. Eğer borçlarınız sizi üzüyorsa, ay sonu gelmeden elinizde avucunuzda kalanlar sizi strese sokuyorsa; uzun yıllarını mali bir delikte geçiren ve şimdi işleri nasıl değiştireceği konusunda merak uyandıran fikirleri ile “Bad With Money” podcastinin ev sahibiesi Gaby Dunn'a kulak vermenizi öneririz. Dunn, ister öğrenci kredi endüstrisi ister sağlık sigortası olsun, finansal sistemin yapısal adaletsizlikleri konusunda son derece akılda kalıcı önerileri ile size yol gösterecektir. Dunn’ın uzmanlar ve ünlü konuklarla röportajları keyifli olsa da, podcastin asıl dikkat çekici noktası onun samimi kişisel “para” itiraflarıdır. Dunn bazı noktalarda kendi bankasına ve öğrenci kredi sağlayıcısına uzun süreli çağrılar yapar ve bunu yaparken birçok insanın basit para adımları atmasını engelleyen utanç ve güçsüzlüğün kombinasyonunu araştırır.

Başlangıç Bölümü: “Myths and Grossly Inaccurate Labels (aka ‘Millennials’)”

 

2.‘Oh My Dollar!'

Bu bilgelik dolu, ilgi çeken ilginç şov, 9 ila 5 vardiyası olmayan, girişimci insanlar için en iyi kaynaklardan biridir. Ev sahibi Lillian Karabaiç, sanatçılara, serbest çalışanlara ve küçük işletme sahiplerine samimi ve yararlı tavsiyeler verir. Geleneksel bir 401 (k) planına erişiminiz yoksa, bir pazar yeri sağlık planının nasıl seçileceği veya emeklilik için nasıl tasarruf edileceği ile ilgili geleneksel açıklayıcıların yanı sıra, yemek hazırlama bölümleri, seyahat için kredi kartı ödülleri ve diğer tasarruf ipuçları ile şiddetle tavsiye ettiğimiz bir diğer podcast olarak yerini alıyor.

Başlangıç Bölümü: “How much should you keep in an emergency fund?”

 

3.‘Planet Money

Ortalama bir kişiye ekonomiden daha az yaklaşılabilecek az sayıda konu vardır ve yine ortalama bir kişinin ekonomik durumunu merak etmek için kimsenin şimdiye kadar olduğundan daha fazla nedeni olmamıştır. “Planet Money” yıllardır insanları, statülerini ve eğilimlerini konu alarak ekonomik çıkarımlar yapıyor. Ev sahipleri Stacey Vanek Smith ve Robert Smith aklınızdaki soruların cevaplarını verirken aynı zamanda sizi eğlendirecekler. Şimdiye kadar "Süt neden hep bakkalın arkasında?" diye sormayı hiç düşünmemiştim.

Başlangıç Bölümü: “We Buy Oil”

 

4.‘She Makes Money Moves'

Hem gelir hem de yatırımdaki cinsiyet farkı ile “anlamsız” kadın harcamalarıyla ilgili modası geçmiş sosyal mesajlar arasında, kadınlar uzun zamandır geleneksel finansal tavsiye tarafından yetersiz kalmaktadır, ancak iHeartRadio şovu bu durumu senaryoyu çevirmektedir. Sadece 16 bölümlük sezonla nispeten yeni bir stil olan “She  Makes Money Moves”, farklı bölgelerdeki kadınlardan ve yaşam yürüyüşlerinden birinci şahıs hikayelerine odaklanıyor. Glamour’un genel yayın yönetmeni Samantha Barry tarafından düzenlenen şov, bekar bir anne olarak bütçeleme ve kadın işletme sahiplerinin karşılaştığı zorluklar gibi konuları ele alıyor. Ancak birkaç unutulmaz bölüm, ilişkilerdeki paranın dinamiklerini ve özellikle de bir gelir boşluğunun arkadaşlar veya romantik ortaklar üzerindeki yükünü araştırıyor.

Başlangıç Bölümü: “I Love My Life — But I Can’t Afford It”:

 


Nursena Kılıç

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Nursena Kılıç..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.