Öğrenci Kariyeri Banner

Covid-19 LinkedIn'i De Vurdu: 960 Çalışan İşten Çıkarılacak!

Covid-19 LinkedIn'i De Vurdu: 960 Çalışan İşten Çıkarılacak!

Covid-19 pandemisi şirketleri etkilemeye devam ediyor. Bu kez de küçülme haberi iş dünyasında en çok bilinen medya platformu LinkedIn'den geldi. Bu süreçte işe alımları da durduran LinkedIn 960 çalışanının da işine son vereceğini açıkladı. 960 çalışan LinkedIn'in toplam iş gücünün yüzde 6'sına denk geliyor. LinkedIn, alınan kararın azalan talep sebebiyle olduğuna açıklamada yer verdi. İşten çıkarmalar, satış ve işe alım departmanlarında gerçekleşecek.

LinkedIn üzerinden bir açıklama yapan CEO Ryan Roslansky, “ABD’deki çalışanlarımıza en az 10 haftalık kıdem tazminatı ödeyip,1 yıllık sağlık sigortalarını karşılayacağız. İleride yeni oluşturulacak pozisyonlarda da ilk olarak onları işe alacağız” dedi. Roslansky, bunun dışında bir işten çıkarma planları olmadığını söyledi.

Henüz kimlerin işten çıkarılacağı belli değil. Ancak Ryan Roslansky, yolların ayrılacağı personelin, şirket tarafından temin edilen cep telefonu, bilgisayar gibi ekipmanları kariyer değişiminde evden çalışmak için kullanmaya devam edebileceklerini belirtti.


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.