Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT'nin Cevap Veremediği 5 Soru!

ChatGPT'nin Cevap Veremediği 5 Soru!

Son dönemlerin en popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, sağladı performans ile kısa süre içerisinde tüm dünyanın gündemine yerleşti. Birçok kişi artık ChatGPT’yi ödev yapmaktan rapor yazmaya, CV hazırlamaktan diyet listesi oluşturmaya kadar çeşitli amaçlar için kullanıyor. Ancak, ChatGPT’nin de yapabildiklerinin bir sınırı olduğu ortaya çıktı.

İşte ChatGPT’nin Henüz Cevaplayamadığı 5 Soru:

2021'den Sonrası Hakkında Bilgi Veremiyor

ChatGPT'nin verileri 2021'de sonlanıyor. Bu durum onun güncel olaylardan, trendlerden veya daha sonra olan tüm gelişmelerden tamamen habersiz olduğu anlamına geliyor. Bu sebeple ChatGPT’nin metin tabanlı istemlere insan benzeri yanıtlar üretmek için büyük bir metin verisi üzerinde eğitilmiş olmasına rağmen, internete bağlı olmadığı için son iki yıldır dünyadaki gelişmeler hakkında hiçbir fikri yok.

Kelime Oyunları Oynayamıyor

ChatGPT bir dil modeli olduğu için onu Wordle oynarken kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak ne yazık ki popüler sohbet botu bu konuda da destek sağlayamıyor. Çünkü, ChatGPT aslında popüler çevrimiçi kelime oyununun nasıl oynanacağını bilmiyor ve kurallarını anlamıyor. Bunun nedeni ise Wordle'ın 2021'den sonra popülerlik kazanması ve ChatGPT'nin bundan sonra herhangi bir bilgi sağlayamaması.

Doğru Haber Yazıları Üretemiyor

Hukuk sınavlarını geçme, roman yazma ve hatta web sitelerinin tamamını kodlama yeteneğine sahip olan ChatGPT, ne yazık ki doğru ve güncel haber üretemiyor. Yapılan denemelerde, sohbet botunun yazma konusunda oldukça başarılı olduğu görüldü. Ancak, haber metinlerinde çok fazla hata olduğu dikkat çekti.

Bunun nedeni ise, ChatGPT’nin bilgisinin eksik olması durumunda uydurma eğiliminde olması. 

Reçeteli İlaçlar Hakkında Öneride Bulunmuyor

ChatGPT'ye reçeteli ilaçlar hakkında soru sorulduğunda, tavsiye veremeyeceğini söyleyerek bir profesyonelle konuşmanızı öneriyor. Ayrıca yapay zeka, reçetesiz satılan ilaçlar için öneriler de dahil olmak üzere temel tıbbi tavsiyelerde bulunuyor.

 

Kaynak

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.