Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT Kendi Dilini Yarattı!

ChatGPT Kendi Dilini Yarattı!

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin kullanıcılarla sohbet geçmişini aklında tutabilmek için kendi şifreli dilini geliştirdiği tespit edildi.

ABD merkezli yapay zeka firması OpenAI tarafından geliştirilen sohbet botunun yarattığı dili ilk keşfeden kişi Greg Fodor isimli bir Bitcoin destekçisi. Fodor, sohbet botunun dilini "Shogtongue" olarak adlandırdı. ChatGPT'nin kendi dilini üretmesinin arkasındaki neden ise bellek sorunu olarak açıklandı.

Kendi Sorununu Kendisi Çözdü!

Büyük dil modelleri internetteki milyonlarca sayfa, kitap ve diğer metin verileri ile eğitiliyor. Fakat, bir kullanıcıyla sohbet ederken aklında tutabileceklerinin sınırı olduğu belirtiliyor. ChatGPT'nin eski sürümünde bu sınır, ortalama 8 bin kelime idi. Bu da, bir kitabın 4-5 sayfası kadar ediyor.

GPT-4'te ise sınır, 64 bin kelimeye yükseltildi. Bu da ortalama olarak 50 sayfalık metin oluyor. Yani GPT-4'te bir oyun veya öykü yazmak çok daha basit.

Aynı zamanda, 50 sayfalık sohbetin ardından ChatGPT'nin kullanıcıyla ne konuştuğunu hatırlaması pek mümkün olmuyor ve sohbet burada sonlanıyor.

Yeni nesil GPT-4 dil modeline dayanan ChatGPT sürümü, bu problemi kendi sıkıştırılmış dilini icat ederek çözüme kavuşturdu.

Bu da kullanıcıların sohbet botundan bir metni görünüşte rastgele harfler, sayılar ve simgelerden oluşan bir diziye sıkıştırmasını isteyebileceğini ifade ediyor. Böylece kullanıcılar, uzun bir görüşmenin ardından GPT-4'ten tüm sohbeti sıkıştırmasını talep edebilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.