Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışma Odasında Bitki Yetiştirmek ve Dahası

Çalışma Odasında Bitki Yetiştirmek ve Dahası

Hepimize göre çalışma odaları önemlidir. Özellikle öğrenci ya da kariyer sahibi biriyseniz çalışma odanız sizin için çok önemlidir. Çalışma odanızı düzenli hale getirmek ve konsantrasyonu arttırmak için yapabileceğiniz başlıca şey bitki yetiştirmektir. Bilimsel açıdan da çalışma odasında bitki yetiştirmenin birçok faydası vardır bunlar;

1)Yaratıcılığı Arttırır: Çalışma odasında bitki bulunduran insanlar daha sakin ve huzurludur. Böylelikle yaratıcılıkları gözle görülür biçimde artabilir.

2)İlham Verir: Kişilerin çalışmalarına ilham verir bu sayede birçok farklı çalışma ortaya çıkar.

3)Pozitif Enerji Sunar: Çalışırken yorgun düşülen ortamlarda çalışma odasındaki bitkilerin yaydığı pozitif enerji ile daha fazla zaman geçirerek pozitif hale gelinir.

4)Zihni Açar: Oksijen salınımı ile zihnin daha dinç hale gelmesine yardımcı olur.

5)Havanın Nemlenmesini Sağlar: Oda içinde yer alan havanın nemlenmesine destek olarak daha ferah bir ortam sağlar.

Bütün bu bitkilerin faydalarından sonra çalışma odasında yetiştirilmesi kolay ve birçok yararı bulunan bitkiler;

1)KAKTÜS: Kaktüs bitkisi içinde bulundurduğu anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyu bir etki sağlar. Özellikle teknolojik aletlerin bolca bulunduğu ofis ortamlarında radyasyon emer ve zararlı ışınlara karşı bizi korur.

2)KRİZANTEM: Diğer adı kasımpatı olan bitkinin birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlileri çalışırken konsantrasyon sağlamasıdır. Diğer özellikleri ise bulanık görme, göz içerisinde aşırı sulanma gibi rahatsızlıkları gidermesidir.

3)ALOE VERA: Aloe vera bitkisi içerdiği çeşitli antioksidanlar ile birçok vitamin salgılamaya yardımcı olur. Salgıladığı vitaminler C ve E vitaminleridir. Bu vitaminler sayesinde radyasyon ışınları engellenebilir. 

ÖZGÜN İÇERİK

 


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.