Öğrenci Kariyeri Banner

Burger King, İş Arayan Gençlerin CV’lerini Tepsilerine Yerleştirdi

Burger King, İş Arayan Gençlerin CV’lerini Tepsilerine Yerleştirdi

İşsizlik dünyada ve ülkemizdeki en uzun süreli ve önemli sosyal sorunlardan biri konumundadır. Son dönemde ekonomik sorunlar sebebiyle ortaya çıkan işten çıkarmalar sonucu işsiz birey sayısının artışına neden oldu. Her yer üniversite mezunu gençlerle doluyken yeni işe giren gençlerin ise büyük bir kısmının iyi çalışma koşullarına sahip olmadıkları görülmektedir.

Ülkemizin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinde işsizlik problemi ciddi oranlardadır. Ads of the Word isimli internet sitesine göre, fast food restoran zinciri Burger King de bu konuda farklı bir bakış açısı getirerek kendince bir çözüm bulmak için,iş arayan Y kuşağı gençlere yönelik muhteşem bir kampanyayı hayata geçirdi.


Fast Food restoran zincirinin belirttiğine göre, problem Birleşik Krallık’ta 21 bin ücretsiz çalışan bulunuyor ve bunların hepsi stajyerlerden oluşmaktaydı.Y kuşağı gençlerinden oluşan bu grup ücretli bir iş sahibi olabilmek için mücadele ediyor. Burger King de bu gençlerin yeteneklerini gösterebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Miami Reklam Okulu ile iş birliği yaparak “En Ateşli CV” isimli bir kampanya yaptı.


Bu kampanya kapsamında, tepsilerin üzerine Burger King ürünlerinin tanıtımını yapan reklam afişleri yerine, iş arayan Y kuşağı gençlerin CV’leri yerleştirildi. Çünkü bazı Burger King restoranlarının çevresinde, iş arayan gençlerin yetenekleriyle ilgili alanlarda faaliyet gösteren şirketler yer alıyordu.Bu şirketlerin çalışanlarının yemek yemek için Burger King’e geldiği düşünüldüğünde ,bu kampanya sayesinde gençlerin CV’lerine göz atabileceklerine kanaat getirildi. Aynı zamanda gençlerin potansiyel bir işverene ulaşma şansını en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Burger King restoranlarında yalnızca yakın çevrede bulunan şirketlerin ilgilenebilecekleri alanlardaki CV’lere yer verildi.

Konu ile ilgili Burger King'in hazırladığı video için: TIK!

 
Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.