Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Hafta Teknoloji Dünyasında Neler Yaşandı?

Bu Hafta Teknoloji Dünyasında Neler Yaşandı?
Her güne bir teknoloji haberi serimizde bu hafta yaşanan teknolojik gelişmeleri sizler için derledik: 

1- Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonu Mate X'den sadece 300 bin adet üreteceği söylenirken Samsung ise katlanabilir akıllı telefonu olan Galaxay Fold'dan ise 1 Milyon adet üreteceği belirtildi.

5c8de2e3c03c0e391c735802

 

2- Geçtiğimiz yıla göre ücretli (premium) abone sayısını %32 oranında arttıran Spotify, yaptığı açıklamayla 100 milyon adet premium kullanıcı barajını aştıklarını açıkladı. Uygulamanın ücretsiz kullanıcıları da dahil edilirse toplam 217 milyon aktif kullanıcısı olduğu biliniyor.

jqbx-spotify-shared-listening

 

3- Motorola'da katlanabilir telefon furyasında yerini alarak RAZR V4 modelini çıkarıyordu ki  telefonun görüntüleri sızdırıldı. Yayınlanan görüntülerde modelin Ocak ayında yapılan patent başvurusuna uygun olduğu görülüyor. Telefonun pazardaki tahmini fiyatının ise $1500 olacağı söyleniyor.

hghg

 

4- Amazon, Apple ve Youtube'dan sonra ev kiralama servisi olarak hizmet veren Airbnb de kendi kısa filmlerini, belgesellerini ve dizilerini üretmek için bir televizyon stüdyosu kuracak. Şirket, içerikleri ile birlikte insanları gezmeye teşvik etmeyi umuyor.

2396512_810x458

 

5- Hepimizin hikayelerde ilk göz ağrısı olan Snapchat, yenilendikten sonra kullanıcı sayısını 4 milyon arttırdığını açıkladı. Son iki çeyrekte 186 milyon kişiye ulaştı. Günlük olarak ise 190 milyon kişi Snapchat'i aktif olarak kullanıyor.

mhmhmh

 

6- TÜBİSAD'ın (Bilişim Sanayicileri Derneği) 2018 verilerine göre, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, TL bazında bir önceki yıla kıyasla yüzde %15'lik büyüme ile 131,7 milyar TL'lik hacme ulaştı.

tubisad_bilgi_iletisim_gorsel

 

7- Facebook önümüzdeki dönemde yapılacak yeniliklerin duyurusunu her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansında yaptı.

mrkdfcbk

 

Kaynak: Türk Telekom Teknoloji

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.