Öğrenci Kariyeri Banner

Burger King, Dogecoin Ödemelerini Kabul Etmeye Başladı!

Burger King, Dogecoin Ödemelerini Kabul Etmeye Başladı!

Burger King Brezilya, kripto para dünyasının tartışılan birimi Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladı. Fakat Dogecoin, yalnızca tek bir ürün geçerli hale geldi: DOGPPER isimli bir köpek atıştırmalığı. Bu gelişme Brezilya’nın resmi Twitter hesabı ve internet sitesinden de duyuruldu.

Kripto para dünyasında olan ya da olmayan herkes, bu yılın başlarından beri mutlaka ‘Dogecoin (DOGE)’ isimli kripto para birimini duymuştur. Bir şaka olarak ortaya çıkan bu birim, çok kısa bir süre içinde muhteşem bir değer artışı yaşayarak yatırımcılarını sevindirdi. Kripto paranın bu denli büyümesini sağlayan isimse bugünün en fazla tartışılan ismi olan Elon Musk’tı.

Yeni haftanın ilk gününden beri müşteriler, Dogpper alımlarında Dogecoin ile ödeme yapabiliyorlar. Her bir Dogpper’ın fiyatı 3 DOGE olarak belirlendi ve mevcut DOGE fiyatıyla bu 0.60 dolara denk geliyor. Açıklamada, müşterilerden tek seferde en fazla beş adet alım yapmaları istendi.

Aslında Burger King’in kripto para dünyasında rol almasını ilk defa görmüyoruz. Şirket, 2017 yılında Rusya’da kendi ‘Whoppercoin’ini çıkarmıştı. Bunun yanı sıra Burger King Almanya, 2019 yılında internet siparişlerinde Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak eklemişti.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.