Öğrenci Kariyeri Banner

Bunları Yapmadan Mezun Olmayın!

Bunları Yapmadan Mezun Olmayın!
Öğrencilik bir çoğumuzun hemfikir olacağı gibi ömrümüzün en muhteşem, en sosyal ve en heyecanlı yıllarıdır. Tabi üniversiteye geldiğimiz zaman artık 'Ee hadi yetmedi mi bu kadar öğrencilik?' olmuyor değiliz. Yine de her anlamda verimli geçen bu yılları bitirip hemen iş hayatına atılıyoruz. Ancak özellikle çalışanların söylemesine göre mezun olunca anlaşılıyormuş öğrencilik yıllarının kıymeti. Sizin için öğrencilik yıllarınızın zevkini çıkaracak birkaç önerim var:

6-En az bir grupta aktif rol alın:

bonding-1985863_960_720

Hepimiz üniversiteye başladığımızda liseden çok daha farklı bir ortama girdiğimizi anlarız. Zamanla alışacağımız bu ortamda sosyalleşmeyi 10 kat arttıran şeylerden biri ise bir kulübe üye olmak. Bu kulüp alanınızla ilgili olabilir size bölümünüzde olan ama derslerde görmediğiniz onca şey hakkında fikir verebilir. Ya da müzik, tiyatro veya spor gibi alanlarla ilgili olabilir, okurken hobinizde gelişmenizi sağlayabilir.

 

5- Arkadaşlarınızla turlara çıkın:

tlv-2374320_960_720

Öğrenci olduğunuzu asla unutmayın ve bu doğrultuda arkadaşlarınızla çok pahalı olmayan kısa turlara çıkın. İlerde çoğunuz sahip olduğunuz bu kadar bol vakti mumla arayacaksınız.

 

4- Öğrenci indirimlerinden yararlanmayı unutmayın:

student-discount

Belki son kez öğrenci indirimlerinden yararlanacaksınız. Bunun için bol bol konsere, müzeye, tiyatroya, sinemaya gidin ve uygun öğrenci biletleriyle eğlencenin dibine vurun.

 

3- Alanınızda en iyi stajı yapmak için çabalayın:

adult-2449725_960_720

Hangi alanda okursanız okuyun. Alanınızda en iyi kurumda staj ayarlamak için çabalayın. Bu konuda çevrenize ya da çevrenizde olmayan kişilere soru sormaktan kaçınmayın. E-mail atmaya çekinmeyin. Unutmayın, dünya ekonomisine yön verenlerin çoğu girişken kişilerdir. Ve güzel bir staj sizin kariyerinize bir basamak yukarıdan başlamanıza yardımcı olur.

 

2- Kütüphanede sabahlayın:

portrayal-89193_960_720

Okurken özellikle vize ve final haftasında bağımlısı olduğumuz kütüphanelerimizi geri kalan zamanlarda da unutmayın. Ama sınav haftalarında sınava sabahlayarak çalışmanın verdiği etkiyi hiçbir çalışma vermez. Hem öğrenirsiniz hem de muhteşem anılar kazınır hafızanıza.

1- Yarı zamanlı işlerde çalışın:

man-439040_960_720

Ne kadar iyi eğitim alırsanız alın işin pratiğini bilmek çok önemli. Yarı zamanlı çalışmak sizi iş hayatına adapte ederken öğrenciliğinizde finansal özgürlüğünüzü kazanmanızı da sağlar.

 

Tabii ki tüm bunlara ek olarak  yurt dışı deneyimleri de çok önemli. Yurt dışı staj olanakları, Work and Travel, Erasmus gibi bir çok fırsatla bu deneyimleri yaşamak mümkün. Sonuç olarak mutlaka 'bir şeyler' yapın, hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

 

 

Özgün İçerik: Kübra Tabaklar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.