Öğrenci Kariyeri Banner

Bugün Bir Kez Daha “Sağlık Olsun” Diyelim!

Bugün Bir Kez Daha “Sağlık Olsun” Diyelim!

Aslına bakılırsa ne çok kullanıyoruz bu deyimi, ne kadar çok dilimizde; biz farkında olmadan konuşurken bir şekilde ağzımızdan çıkıveriyor. Bazen birbirimizi avutmak için kullanıyoruz bu deyimi, bazense ciddi manada sıhhatli olmaya ihtiyacımız olduğu için. Covid-19’u da düşünecek olursak, bu zamana kadar kim bilir kaç defa sağlık olsun dedik?

İşte bugün bir kez daha tüm dünya için “Sağlık olsun!” diyelim çünkü bugün 7 Nisan Dünya Sağlık Günü.

Dünya Sağlık Günü Ne Zamandır Kutlanıyor?

Dünya Sağlık Günü Ne Zamandır Kutlanıyor?

  • 1948'de DSÖ’nün Birinci Dünya Sağlık Asamblesi'ne sahip olmasıyla birlikte Asamble*, her yıl 7 Nisan'ı 1950'den itibaren Dünya Sağlık Günü olarak kutlamaya karar verdi. 

*Asamble: Kurul, meclis.

 

Dünya Sağlık Günü Nasıl Tanımlanır?

Dünya Sağlık Günü Nasıl Tanımlanır?

 

  • Her yıl 7 Nisan'da Dünya Sağlık Örgütü'nün (World Health Organization) ve diğer ilgili kuruluşların sponsorluğunda kutlanan küresel bir sağlık bilinci günüdür.

 

Dünya Sağlık Günü Hangi Amaçla ve Neden Kutlanıyor?

Dünya Sağlık Günü Hangi Amaçla ve Neden Kutlanıyor?

  • Dünya Sağlık Günü, Dünya Sağlık Örgütü'nün kuruluşunu belirtmek için düzenlenmiş bir özel gündür.
  • Dünya Sağlık Günü; kuruluş tarafından belirlenen, her yıl küresel sağlık için büyük önem taşıyan bir konuya değinilerek dünya çapında dikkat çekme fırsatı olarak görülür.

 

2021 Yılının Küresel Mesajı: Daha Adil, Daha Sağlıklı Bir Dünya İnşa Etmek

2021 Yılının Küresel Mesajı: Daha Adil, Daha Sağlıklı Bir Dünya İnşa Etmek

Her yıl Dünya Sağlık Günü’nde farklı bir küresel amaca değinen Dünya Sağlık Örgütü bu yılki çağrısını da web sitesi üzerinden duyurdu. Bu yılın küresel mesajı daha adil ve daha sağlıklı bir dünya inşa etmek. COVID-19 tüm ülkeleri sert bir şekilde etkiledi, ancak etkisi, pandemiyi kontrol altına almak için uygulanan önlemlerin sonucuna göre; halihazırda savunmasız olan, hastalığa daha fazla maruz kalan, kaliteli sağlık hizmetlerine erişme olasılığı daha düşük olan ve kötü sonuçlarla karşılaşma olasılığı daha yüksek olan topluluklar üzerinde en sert oldu. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü ülke liderlerini, herkesin sağlığa elverişli yaşam ve çalışma koşullarına sahip olmasını, sağlık eşitsizliklerini izlemeye ve tüm insanların ihtiyaç duydukları zaman ve yerde kaliteli sağlık hizmetlerine erişebilmelerini sağlamaya çağırıyor.

Şüphesiz Covid-19'la birlikte, sağlığın değerini bir kez daha anladığımız bugünlerde tüm dünyayı daha bilinçli olmaya davet ederken Dünya Sağlık Günü'nü daha adil, daha sağlıklı bir dünya olma yolunda kutluyoruz ve bir kez daha "Sağlık olsun!" diyoruz. Sağlıklı kalın.

 

Özgün İçerik

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

1 Yorum

  • Eda Nur Soysal

    Daha adil daha sağlıklı bir dünya için "sağlık olsun":) bilgilendirici yazı için çok teşekkürler, 7 Nisan'ı her sene daha bilinçli kutlamak dileğiyle💕

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.