Öğrenci Kariyeri Banner

British Museum'da Büyük Hırsızlık!

British Museum'da Büyük Hırsızlık!

İngiltere'de bulunan dünyanın en önemli müzelerinden biri olan British Museum'un depolarındaki birçok eserin ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

Çalındığı ve zarar gördüğü ortaya çıkan eserlerden sorumlu olan personal işten çıkarıldı.

British Museum yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, depolarda bulunan cam ve altın bazı eserler, mücevherler ve değerli taşların kaybolduğu, çalındığı ya da zarar gördüğü bildirildi.

Ortadan kaybolan eserlerin hiçbirinin sergide olmadığı belirtilen açıklamada, milattan önce 15. yüzyıl ile milattan sonra 19. yüzyıl arasına ait eserlerin akademik araştırma amaçlı depolarda tutulduğu bilgisi de eklendi.

Eserlerin küçük parçalar olduğu belirtilen açıklamada, eserlerin kaybolması, çalınması ve zarar görmesinden sorumlu tutulan müze personelinin işine son verildiği ve hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

British Museum'da Birçok Eser Ortadan Kayboldu!

Açıklama yapan Müze Müdürü  Hartwig Fischer: "Çok nadir yaşanacak bir olay. Müze, yaşananlardan dolayı özür diliyor ve buna son verecek, doğru olanları kararlı şekilde yapacağız. Güvenlik önlemlerimizi artırdık ve uzmanlarla birlikte neyin kayıp, neyin çalınmış, neyin zarar görmüş olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Aynı zamanda açıklamada bulunan British Museum Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Maliye Bakanı George Osborne: "Bu yıl başında eserlerin yok olduğunu öğrendiğimizde yönetim kurulu olarak çok endişelendik. Polisi çağırdık ve acil durum önlemlerini uygulamaya başladık. Ne olduğunu öğrenmek ve hatalardan ders çıkarabilmek için bağımsız bir inceleme başlattık. Sorumlu kişiyle ilgili tüm disiplin süreçlerini de işleme koyduk" ifadelerini kullandı.

Osborne, önceliklerinin çalınan eserleri bulmak olduğunu söyledi ve ardından bir daha aynı olayın yaşanmaması için önleyici adımlar atacaklarını belirtti.

Eserlerin 2023'ten Önce Çalındığı Oraya Çıktı!

Ulusal haber ajansı PA 'e göre eserler 2023'ten önce kayboldu, çalındı ve zarar gördü.

Söz konusu eserlerle ilgili hem Londra Metropolitan Polisi hem de müze yönetimi geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.