Öğrenci Kariyeri Banner

BMW'den Olay Yaratacak Akıllı Gözlük!

BMW'den Olay Yaratacak Akıllı Gözlük!

Apple'ın, henüz piyasaya sürülmeyen Vision Pro AR/VR adında karma gerçeklik gözlüğüne rakip olacak bir başka ürün de BMW'den geldi. BMW'nin motosiklet bölümü, BMW Motorrad sürücüleri için akıllı gözlük çıkarıyor.

Şirketin yeni ConnectedRide akıllı gözlükleri, gösterge panosu ölçümlerini sürücülerin görüş alanına yerleştirerek, gözlerini yoldan asla ayırmak zorunda kalmamalarını sağlıyor. Böylece BMW Motorrad'ın yeni ConnectedRide akıllı gözlükleri sürücülerin her zaman başlarını dik ve gözlerini yolda tutmalarına olanak sağlayacak.

Apple'ın tam renkli 4k ekranlı gözlüklerinin aksine, ConnectedRide Akıllı Gözlükler, gözlüğün sağ merceğine minimum bilgi yansıtarak sürücünün dikkatini dağıtmamayı amaçlıyor. Ayrıca bu akıllı gözlükler Bluetooth aracılığıyla BMW Motorrad Connected uygulamasına bağlanarak, bazı bilgileri sunuyor. Bu bilgiler şu şekilde; sürücünün hızı, yolun hız sınırı, hangi viteste oldukları ve GPS navigasyon bilgileri.

BMW'nin akıllı gözlükleri, medium ve large olarak iki boyutta sunuluyor ve numaralı gözlük kullananlar için de bir RX adaptörü içeriyor. Camlar için ise renkli veya %85'e kadar şeffaf seçenekleri sunuluyor. Üstelik 10 saate kadar kullanım imkanı sağlıyor. 2023'ün ilerleyen dönemlerinde ABD'de satışa sunulacağı söylenen gözlüğün,  Avrupa için fiyatı 690 Euro olacağı söyleniyor.

 

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.