Öğrenci Kariyeri Banner

Blogger'da Nasıl Blog Oluşturulur ve Blog Ne İşe Yarar?

Blogger'da Nasıl Blog Oluşturulur ve Blog Ne İşe Yarar?
İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile sunulan hizmetlerde de müthiş bir ilerleme sağlanıyor. Türkiye de bu konuda sessiz kalmıyor ve bu furyaya ayak uydurmaya çalışıyor. Google ise Blogger ile ücretsiz bir hizmet sunmaktadır. Blogger, çeşitli konularda site oluşturmanıza imkan sağlar. Blogger'da açacağınız bloglar kolay geliştirilebilir özelliklere sahiptir. Yani isteyen herkes kolay bir şekilde web sitesine sahip olabilir ve içindeki paylaşma enerjisini aktarabilir. Farklı tema seçenekleri ile de site içeriğine uygun bir görünüm yaratılabilir. Ayrıca Google hizmeti olduğu için güvenilirlik konusunda bir endişe yaşamanıza gerek yoktur. Bir web sitesinin güvenilir olup olmadığını URL'nin başında yer alan yeşil kilit işaretinden ve "https" ile başlamasından anlayabilirsiniz.

children-593313_1280

Blogger'da blog açmak için bir mail adresinizin olması yeterli. Zaten mail adresinizi girince sizi hemen web sitenizi kuracağınız ekrana yönlendiriyor. Bu blog, kullanıcısı tarafından bir günlük olarak da kullanılabilir. Ayrıca Blogger, istatistikler seçeneği ile süreç içinde sitenizin görüntülenme sayısını ve başvuranları (URL, site vs.) göstererek siteninizin işlerlik oranı ya da çapı hakkında size bilgi vermektedir. Kurduğunuz bu web sitesinden AdSense ile kazanç elde etmeniz de mümkündür.

social-1989152_1280

Peki AdSense nedir?

AdSense sitenizin içeriğine ve ziyaretçilerinize göre yazılı ya da görsel reklam seçenekleri sunar. Reklamlar, bu reklamları verenler tarafından oluşturulur ve yayınlamanız halinde onlar tarafından ödenir. Yani sitenizde yayınlanacak reklamlar için size ödenecek tutar da farklılaşacaktır. Reklamın sitenizin neresinde yayınlanacağına siz karar verirsiniz. Belirlediğiniz bu reklam alanları için reklam verenler teklif sunar ve en yüksek fiyatlı teklif sitenizde yayınlanır.

blog-2355684_1280

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Açtığınız bloglarla internet dünyasını renklendirmeniz dileğiyle...

Özel İçerik: Tuba Yaka

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.