Öğrenci Kariyeri Banner

Abone Olunası 9 Youtube Kanalı

Abone Olunası 9 Youtube Kanalı
1- Pena

Pena video kanalı, adını Ekşi Sözlük’te 1999 yılında açılan ilk başlık ve yazılan ilk entry olan “pena”dan alır. Pena’da, ekşi sözlük’e konuk olan ünlü isimlerle gerçekleştirilen ve "buyrun benim" adıyla yayınlanan "soru-cevap" etkinliklerinin kayıtları yayınlanır. İnsanların çok ilgi gösterdiği bu videolarda siyaset, sanat, teknoloji ve hatta sosyal medyadan tanıdığımız yüzler var. Farklı bakış açılarıyla hayatlarımıza dokunan insanlardan pek çok şey öğreneceğiniz, eğlenceli ve bilgi içerikli bu kanal tam da takip edilesi...

Ekran Resmi 2018-07-11 22.06.23

2- İç Mimar Berna

Başarılı şekilde yaptığı tasarımlarının yanında farklı mekanların tasarımlarını da gezen İç Mimar Berna Kasırga, eşinin katkılarıyla çektiği bu videoları takipçileriyle paylaşıyor.  Kanalı özellikle tasarım ve kendin yap konularında ilgili olan bir çok farklı yaş grubundan insanın ilgisini çekiyor. Kendisi ise kanalını şöyle anlatıyor: "Benim tutkum insanların daha iyi mekanlarda yaşamalarını sağlamak. İç mekan detay ve kurallarını ulaşılabilir kılmak için mimari tur videoları, kendin yap videoları gibi videolar yayınlıyorum. Bir izleyicimin söylediği gibi "bu videolarla insanlar gelişir, talepler ihtiyaçlar gelişir; artık insanlar yeniliklerden haberdar olup daha bilinçli taleplerde bulunur". Sizlerin destek ve önerileri ile daha güzel, daha yaşanılası mekanlara!" Kendisinin sıkı takipçisi olduğumu da belirterek takip edilesi bir kanalı olduğunu belirtmek istiyorum.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.22.40

 3- Murat Kendugan

Barış Özcan'ın da daha önce tavsiye ettiği kanallar arasında yer alan Murat Kendugan, başta iktisadi ve idari bilimler okuyanlara olmak üzere tüm gençlere hitap edebildiği bir kanalı var. Girişimcilikten iş imkanlarına, üniversite hayatından, yurtdışında staj yapmaya kadar birçok bilgi ve deneyimini bizimle paylaşıyor. "Hanımlar Beyler merhabalar, ben Murat Kendugan ve bugün... diye başlayan videolarımda sizlerle keşke ben işletme okuyorken bunu bilseydim dediğim bilgileri paylaşıyorum. 5-6 yıl önce başlayan işletme yolculuğumda tecrübe ettiklerimi sizlerle paylaşırken, amacım işletme okumaya başladığınız günden müdürlüğünüzün ilan edildiği ana kadar karşılaşabileceğiniz hemen her türlü duruma karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacak bir rehber oluşturmak. Her Pazar saat 09.00'da sizleri YouTube kanalıma bekliyorum." diyerek bizleri Youtube kanalına davet ediyor.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.25.52

 

4- Condé Nast Traveler

Daha çok 70 ülkeden insanla kültürleri tanıma amaçlı yaptıkları videoları ie tanınan bir kanal. Yemek, moda, turistik yerler ve ipuçları hakkında da bir çok videoları var. Kaliteli işler yaptıklarını ve çok sayıda ülkeden takipçileri olduğunu da belirtelim. Küresel anlamda ilham veren ve kaliteli işler ortaya koyan kanal da ilgi çekici ve takip edilesi olmayı başarıyor.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.37.07


5- BookSerf


Kanallarının tanıtımında da yazdığı gibi: Kitaplar Güzeldir, nerede bahsi geçse yeridir. 3 yıl önce Erbil ve Kerem ile başlatılan kitap paylaşım platformunu bu amaçla kurdular. Istanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, Berlin olmak üzere 5 şehirden 60'ı aşkın kitap sevdalısı en sevdiği kitaplarını paylaşıyor. Kitaplarla ilgili hemen her fırsatta etkinlikler düzenlemeye çalışıyorlar. Kitap infografileri, Yazarlar ve Kütüphaneleri ve Kitaplı Objeler ana başlıkları. Ve ekliyorlar:" Okumayı ve paylaşmayı sevdiğinizi biliyoruz, çekinmeyin Asmalı Mescit'deki Keyifler Atölyesi Bitti Gitti'ye uğrayıp en beğendiğiniz kitabı ödünç alın."

Ekran Resmi 2018-07-11 22.37.23

6-  터키남녀 Turkish Wo-Man

Güney Kore'de devlet bursuyla yüksek lisans yapan güzeller güzeli İrem Çıray ile arkadaşı Yasin'in kanalı. Özellikle Kore'ye ve Kore Kültürü'ne merakı olanlar için takip edilesi bir kanal. Kanalın dilinin Korece olması sizi yanıltmasın videoların Türkçe altyazıları da mevcut. Kore'deki farklı deneyimleri ve eğlenceli halleriyle takip edilesi kanallardan biri.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.38.56

 

7- YapımBöyle Film

Bir kanal düşünün "saniyede 24 kez deliren". Hayatınızın içinden  ve samimi bulacağınız bu kanal da takip edilesi listesinde yer alıyor. Daha çok sempatik, tarafsız ve halden anlar şekilde "Dile getirilmeyenler" serisiyle Youtube camiasında tanınan kanal, sosyal problemlerimiz olan tatil, alışveriş, otobüs yolculuğu ve diyet hakkında birçok şeyi dile getiriyor. Kanallarında yazan bilgiye göre de Yapım Böyle Film, 12 Nisan 2015'te kurulmuş bir video prodüksiyon ve kısa film yapım ekibi.

 

Ekran Resmi 2018-07-11 22.37.50

 

8- TİM TV

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin resmi Youtube kanalı olarak faaliyet gösteriyor. TİM TV başta gerçekleştirdikleri etkinlikleri ve biz gençler için ufuk açıcı pek çok videoyu kanalında paylaşıyor. Discover serisiyle dünyanın farklı ülke ve kültürlerini tanıtırken, nedir serisiyle de günlük hayatta sıklıkla kullandığımız kavramlara açıklık getiriyor.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.38.28

9-  Fotografium

Aynı adla hizmet veren fotoğraf ve kamera alanındaki tüm büyük markaların yetkili bayisi, Türkiye'nin en büyük online fotoğraf ve video ekipmanları mağazası olan Fotografium sitesinin Youtube kanalıdır. Yaptıkları başarılı makine incelemeleri ve fotoğrafla ilginenler için bilgi içerikli videolarıyla dikkat çekiyor. Fotoğraf, video çekim teknikleri ve kameralar ile ilgili tüm bilgileri bulabilceğiniz yararlı ve bir o kadar da takip edilesi bir kanal.

Ekran Resmi 2018-07-11 22.38.46

Sizin de takip edilesi dediğiniz kanallar varsa bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın :)

Özgün İçerik: Tamay Ün

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.