Öğrenci Kariyeri Banner

Bitcoin Düşüşünde Trump Etkisi

Bitcoin Düşüşünde Trump Etkisi

Yatırımcılar Tedirgin!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin, ülkesinde yasal para birimi yapacaklarını açıklamasına rağmen Bitcoin düşmeye devam ediyor. Olumusuz yorumlar da peşinden gelirken Bitcoin'in nasıl toparlanacağı konuşuluyor.

Coin Adı            

Piyasa Hakimiyeti

Bitcoin (BTC)

%40

Ether (ETH)

%19

Tether (USDT)

%1,5

Kripto para piyasalarına gelen genel satış dalgasının etkisiyle, en büyük hacimli birim Bitcoin 32.400 dolar düzeyine kadar inerken, birimin haftalık kaybı yüzde 10.50 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 68 milyar dolarlık düşüşle 615 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı.

 Ethereum, 2,437.76 ve 2,845.19 dolar arasında dalgalandığı son 24 saatte yüzde 10.42 düşüşle 2,486.27 dolara geriledi. Birimin haftalık kaybı yüzde 5.30 ve piyasa hacmi de yaklaşık 35 milyar dolarlık düşüşle 289 milyar dolar düzeyindeydi.

Tether de 0.99 ve 1.00 dolar aralığında dalgalandığı son 24 saatte yüzde 0.04 yükseldi. Birimin haftalık kazancı yüzde 0.02 ve piyasa hacmi de değişmeyerek 62 milyar dolar düzeyindeydi. 

Toplam piyasa hacmi de 1.49 trilyon dolar ile yeniden 1.5 trilyon doların altına geriledi.

Trump: "Bitcoin'i sevmiyorum, dolandırıcılık gibi görünüyor."

 Elon Musk, geçtiğimiz ay Tesla otomobilleri Bitcoin ile satmayacağına dair yorumlarda bulunmuştu. Çin her fırsatta Bitcoin'i yasaklamak istediğini dile getiriyor. İran isekripto para madenciliğini bir süreliğine yüksek enerji tüketimi nedeniyle yasakladı.

ABD'nin SPK'sı olarak bilinen SEC'in Tesla'nın Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmesini kabullenmek istememesi de satışlarda etkili oldu. ABD Başkanı Joe Biden'ın da kripto para kullanımı konusunda kurmaylarından bilgi istediği öne sürüldü. Yorumlar bu şekilde ilerlerken piyasa seyrinin ne şekilde devam edeceği ise merak konusu.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.