Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Ülkedeki Üniversitelerde ChatGPT Kullanımı Kısıtlandı!

Bir Ülkedeki Üniversitelerde ChatGPT Kullanımı Kısıtlandı!

Son zamanların popüler yapay zeka sohbet botu ChatGPT'ye yasaklar gelmeye devam ediyor. İtalya'nın geçtiğimiz günlerde ChatGPT'yi tamamen yasaklamasının ardından bir karar da Japonya'dan geldi.

Yaptıkları herkesi şaşkınlığa uğratan yapay zeka sohbet botu ChatGPT, bir yandan hayranlık uyandırırken bir yandan da kullanıcıları ürkütmeye devam ediyor. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde İtalya ChatGPT'yi yasaklayarak bir ilki gerçekleştirmişti. Hemen ardından bir başka batılı ülke olan Almanya da, sohbet botunu yasaklamalarının önünde hiçbir engel bulunmadığını açıklamıştı.

Tez ve Ödevlerde Chatbox Kullanımı Yasaklandı!

İki ülkeden gelen yasaklama haberlerinin ardından bir diğer haber de Japonya'dan geldi. Yapay zeka uzmanları, sohbet robotlarının akademide aksamalara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunurken Japon üniversiteleri, yapay zeka sohbet robotunun kullanımından kaynaklanan bilgi sızıntıları nedeniyle ChatGPT kullanımının kısıtlandığını açıkladı.

Tokyo'daki Sophia Üniversitesi, öğrencilerin deneme, rapor ve tez gibi ödevler yazmak için chatbot kullanmasını yasakladığını duyurdu. Yapay zeka kullanımın tespiti halinde Suistimal Disiplin Kuralları gereğince sıkı önlemler alınacağı belirtildi.

Uzmanlar, AI'nın yeterli bilgiye sahip olmadığı alanlarda, insanları yanıltabilecek yanlış cevaplar verebileceğini dile getirerek, kullanımının telif hakkı ihlaline neden olabileceğinin altını çizdi. 

İtalya geçtiğimiz günlerde, gizlilik endişeleri nedeniyle ChatGPT'nin kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Hemen ardından Almanya da gizlilik endişeleri nedeniyle ChatGPT'yi yasaklamayı düşündüğünü açıklamıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.