Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Ülke Daha ChatGPT'yi Yasaklamaya Hazırlanıyor!

Bir Ülke Daha ChatGPT'yi Yasaklamaya Hazırlanıyor!

Almanya'nın, gizlilik endişeleri nedeniyle yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi yasaklamayı değerlendirdiği açıklandı.

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen yapay zeka sohbet boyuyla ilgili geçtiğimiz hafta ilginç bir gelişme yaşanmıştı. İtalya, ChatGPT'yi resmen yasakladığını duyurarak bir ilke imza atmıştı. Bugün gelen haberlere göre İtalya'nın ardından Almanya'da sohbet botunu yasaklamak için harekete geçti.

ChatGPT'yi Yasaklayan İkinci Batılı Ülke Olacak!

Almanya'nın veri koruma sorumlusu Ulrich Kelber, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, Alman düzenleyicilerin İtalya'nın geçen hafta ChatGPT'yi yasaklamasının ardından İtalyan meslektaşlarıyla iletişim kurduğunu dile getirdi.

Independent'ta yer alan habere göre Kelber, "Prensip olarak Almanya'da da böyle bir eylem mümkündür" diye konuştu.

İtalya, veri koruma yetkilileri sistemin onu kullanan kişiler hakkında kişisel bilgi toplamak için uygun bir yasal dayanağı olmadığı sonucuna vardıktan sonra ChatGPT'yi engelleme kararı almıştı.

İtalyan yetkililer ayrıca OpenAI'yi ChatGPT kullanıcıları için yaş doğrulama kontrolleri yapmamakla ve genç kullanıcıları potansiyel olarak uygun olmayan yanıtlara maruz bırakmakla suçlamıştı.

İtalya, ChatGPT'yi yasaklayan ilk Batılı ülke oldu, ancak uygulamaya Çin, İran, Kuzey Kore ve Rusya gibi birçok ülkede de erişim sağlanamıyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.