Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Şehirde Daha TikTok Kullanımı Yasaklandı!

Bir Şehirde Daha TikTok Kullanımı Yasaklandı!

TikTok'a uygulanan yaptırımlar her geçen gün artarak devam ediyor.

New York yetkililerinin aldığı yeni karara göre kamu çalışanları ve kurumları bugünden itibaren 30 gün içerisinde TikTok'u bir daha kullanmamak üzere kaldırmak zorunda.

TikTok yasağı birçok ülkede duyduğumuz bir durum ve bu yasak bugün yeni bir şehir için daha alındı.

TikTok New York'ta Kamu Çalışanları İçin Yasaklandı!

New York yetkililerinden biri, yasak kararının alınma sebebinin TikTok'un "şehrin teknik ağları için bir güvenlik tehdidi oluşturması" olduğunu söyledi ve açıklamalarına devam etti:

"Sosyal medya New Yorkluları birbirlerine ve şehre bağlama konusunda harika olsa da bu platformları her zaman güvenli bir şekilde kullandığımızdan emin olmalıyız. New Yorkluların verilerini güvende tutmak için düzenli olarak proaktif önlemler araştırmakta ve geliştirmekteyiz."

Zaman zaman üst düzey güvenlik yetkilileri bu konuda uyarıda bulunsada her eyalette  uygulanan resmî bir karar bulunmuyor.

Şuan TikTok 150 milyondan fazla Amerikalı tarafından kullanılıyor. Bu sayı nüfusun yarısına denk geliyor. TikTok hakkındaki güvenlik endişeleri ve Çin hükûmetinin etkisi konusundaki tartışmalar Amerika başta olmak üzere birçok ülkede üç yıldan fazla bir süredir sürüyor.

 

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.