Öğrenci Kariyeri Banner

Bir İş Yeri İçin Araştırılması Gereken 7 Soru

Bir İş Yeri İçin Araştırılması Gereken 7 Soru

İstediğin işi yapmak için bir iş yeri arayışında olabilirsin. Ya da bu iş yerini çoktan bulmuş başvuru için hazırlık yapıyor da olabilirsin. Başvurun sonucunda ise mülakata davet edilmiş de olabilirsin. Peki işe girmeyi hedeflediğin bu şirketin kurum kültürü gerçekten sana uygun mu?

Bir şirkette verimli ve mutlu bir şekilde çalışabilmen için odaklanman, keyif alman ama daha da çok işyerinde kendini iyi hissetmen gerekir. Bu da ancak bu iş yerini benimseyebilmen ile olur. Bunu sağlayabilmen ise işe giriş aşamasında öğrenmen gereken bilgilerle mümkün olabilir. Seni mülakata aldıklarında işverenler üç aşama ile seni değerlendiriyor:

*Profesyonel kariyerin (CV)

*İşe Uygunluğun

*Kişiliğin

İşverenler kurum kültürünün yetenekli kişiyi işe cezbettiğini ve uyum sağladığına inanıyor. Yapılan araştırmalar ise kurum kültürü kavramının şirketlerin yetenekli elemanları bünyesinde nasıl tutması gerektiğine ilişkin fikir vermekle kalmıyor aynı zamanda iş arayanlar içinde bir sonraki adımlarını atarken yol gösterici oluyor.

Bu şekilde senin kurum kültürüne ait sorabileceğin sorular şunlar;

1.Şirket çalışanları için herhangi bir destek sağlıyor mu?

2.Çalışanlar arasında iletişim düzenli mi?

3.Çalışanların daha iyi olması için teşvik sağlanıyor mu?

4.Kişisel değerlerin ile şirketlerin değerlerin uyumuna önem veriliyor mu?

5.Çalışan ücretleri adil mi?

6.Yan haklar diğer şirketler ile kıyaslandığında tatmin edici mi?

7.Şirketin yapılan işi ödüllendirmek için bir sistemi var mı?

Yukarıdaki soruları daha en başta sorman, iş başvurusu yaptığın şirketin beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı konusunda sana fikir verecektir.

ÖZGÜN İÇERİK

 


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.