Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Gün Fark Etmeden Son Kez Kullandığımız Teknolojik Aletler

Bir Gün Fark Etmeden Son Kez Kullandığımız Teknolojik Aletler

Teknolojinin gelişmesiyle, eskiden hayatımız için oldukça önemli olan birçok teknolojik alet artık kullanılmamaktadır. İzlediğimiz filmleri, özel günlerimize dair fotoğrafları ve oyun koleksiyonlarını oluşturan CD’ler, yerlerini bulut sistemine bırakmıştır. Hayatımıza gelen yeni bulut sistemleri ise kullanıcıların, somut bir şekilde dijital içeriklerini ellerinde tuttuklarını hissetmeleri için tasarlanmış ve CD’lerin hayatımızdan çıkışını bize fark ettirmemişlerdir bile. 

  • Disketler

 

Hayatımızdan tamamen çıkan disketler, DD (Double Density) disketler 720 KB ve HD (Hight Density) disketler 1,44 MB'lık hafızaya sahip olmak üzere ikiye ayrılmaktaydı. Eğer günümüzde hala disketi kullanıyor olsaydık yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf dosyası atamazken birçok Word dosyası atabilirdik. Teknolojinin gelişmesiyle disketler yerini, 650 ile 900 MB hafızalı CD’lere bırakmıştır. 

  • Cd Romlar

Büyük kasalı bilgisayarlardan, ultrabook ve macbook gibi yeni teknolojilere geçişte, Cd’lerin çalışmasına yarayan cd-romlar bilgisayarların kendi donanımından kaldırıldı.  Günümüzde ise Cd’leri yeni nesil cihazlarda kullanabilmek için, cd-romlar ayrı olarak satılıp, usb girişi ile kullanılabilmektedir.

  • Mp3 Çalarlar

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve günümüz internet sağlayıcılarının gelişmesi ile apple music, spotify vb. müzik servisleri hayatımıza girdi. Bu nedenle çantalarımıza, cebimize attığımız mp3 çalarları bir gün son kez kullanmış olduk.

  • Kaset ve teypler

Uzun araba yolculuklarında, benzinliklerden aldığımız kasetlerin bize eşlik etmesi, cd çaların gelmesiyle yok oldu. CD kullanımının yaygınlaşması, araba teyplerinde cd okuma, usb takma özelliklerini beraberinde getirdi. Çok bir zaman geçmeden, cdlerimizi koyduğumuz kılıflar, müzik listelerini hazırladığımız usb’ler yerini jak girişine, jak girişi de bluetooth çağına bıraktı.

 

Özgün İçerik

 


Barkın Kılıç

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Barkın Kılıç..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.