Öğrenci Kariyeri Banner

Bir Efsane Homeros Vadisi

Bir Efsane Homeros Vadisi

İzmir’in en özel ve vazgeçilmez yerlerinden birisi olan Homeros Vadisi, doğal yapısı ile insanı adeta büyülüyor. Bu özel ve güzel yeri şimdi daha yakından tanıyalım.

                      

Homeros Vadisi’nin ismi nereden geliyor?

Efsaneye ve halkın inancına göre, Bornova Çayı’nın aşağısında yer alan bir mağara ve kaya kitlesinin bulunduğu, burada da İzmirli olduğu bilinen dönemin ünlü ozanı İlyada ve Odessa’nın yazarı Homeros’un yaşadığı varsayılmıştır. Böylece bu özel ve güzel yere “Homeros Vadisi” ismi verilmiştir.

Homeros Vadisi’nde Homeros’a ve yaşadığı döneme ait arkeolojik buluntular ortaya çıkarılamamıştır.  Bu konuda çalışmalar yapılmaktadır. Döneme ait buluntular ortaya çıkarılabilirse Homeros Vadisi’nin etki alanı artabilir ve dünyanın ilgi odağı haline gelebilir.

 

                     

Homeros Vadisi, şehrin yoğunluğunda, karmaşasından sıkılanlar için doğal bir zenginlik haline gelmiştir. Doğanın yapısına zarar vermeden, İzmir’e özgü endemik bitki türlerinin kullanılarak, kentin ekolojik yapısına katkı sağlanmıştır. 500 bin metre karelik bu vadide pek çok bitki ve ağaç türünün yer almasının yanında göletler, yürüyüş yolları, koşu pistleri, bisiklet yolları, mini amfi tiyatro ve piknik alanları yer almaktadır. Ayrıca Homeros Vadisi’nde 103 kuş türü tespit edilmiştir. Her sene bu bölgeye yeni bitki türleri ekilmeye devam edilmektedir.

Homeros Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Homeros Vadisi’ne belediye otobüsleri ile gitmeniz mümkün. Bornova metrosundan 566 numaralı, EVKA-3 metrosundan 365 -566 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Bornova ilçe merkezine yaklaşık 9 kilometre mesafede olan bu yere dilerseniz kendi aracınızla da ulaşabilirsiniz.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Hülya Yavuz tarafından oluşturulmuştur.


Hülya Yavuz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Hülya Yavuz..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.