Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates'in 2020 Yazında Okunmasını Önerdiği 5 Kitap

Bill Gates'in 2020 Yazında Okunmasını Önerdiği 5 Kitap

Bilindiği üzere Bill Gates kendi blogunda gündeme ve hayata dair sık sık paylaşımlarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde 2020 yazında mutlaka okunmasını tavsiye ettiği kitaplarla ilgili bir yazı yayımladı. İşte içerisinde farklı konulardan kitaplar bulunduran ve herkesin bilgi sahibi olmasını istediği 5 kitaplık liste:

1. The Choice, Dr. Edith Eva Eger

Bu kitapta Eger’in yaşam öyküsünün, travma sonrası insanların nasıl ilerlediğine dair büyüleyici bir fikir verdiğini düşünen Gates kitabı bitirdikten sonra bir süre daha sizinle yaşayacağını ve bu zor zamanlarda sizi biraz rahatlatacağını düşünüyor.

2. Cloud Atlas, David Mitchell

Gates Cloud Atlas'ın, ahlaki seçimler hakkında dokunaklı ve çok akıllı bir hikaye olduğunu söylüyor.Okumayı bitirdikten sonra okuyan diğer insanlarla tartışmak isteyeceğiniz yani üzerine düşüneceğiniz bir kitap olduğundan bahsediyor.

3The Ride of a Lifetime, Bob Iger

Liderliği konu alan bu kitabın benzer konulu çoğu kitabın aksine, harcayacağınız zamanınıza değeceğini savunan Gates şöyle söylüyor: "Bence ister iş dünyasında bilgi sahibi olmak isteyen, ister dünyanın en büyük şirketlerinden birini başarılı bir şekilde işletmek için iyi bir okuma yapmak isteyen herkes bu kitabın tadını çıkaracaktır."

4. The Great Influenza, John M. Barry

John M. Barry’nin (2004) Büyük İnfluenza kitabı günümüzle hiç bu kadar alakalı olmamıştı.Gates, dünyanın en tehlikeli salgınıyla ilgiliz bize bilgi veren bu kitapta şua anda yaşadığımız benzer zorlukların olduğunu göreceğinizden söz ediyor.

5Good Economics for Hard Times, Abhijit V. Banerjee and Esther Duflo

Bill Gates, geçen yıl Nobel İktisadi Bilimler Ödülü'nü kazanan Banerjee ve Duflo'nun bugün çalışan en akıllı iktisatçılardan ikisi olduğunu düşünüyor. COVID-19 öncesi bir dünyada yazılan bu kitap bugün de geçerliliğini koruyor. Gates'in yazdığına göre ABD'de fakirleşmenin portresi çiziliyor. Kitaptaki verilerin ve araştırmaların çoğunun yararlı ve ilgi çekici olduğunu gördüğünü söylüyor.


***BONUS***

Gates, yazının devamında izlediği dizi ve filmlerden de öneriler sunuyor:

  • Pandemic: How to Prevent an Outbreak (Belgesel)
  • A Million Little Things (Dizi)
  • This Is Us (Dizi)
  • Ozark (Dizi)
  • I, Claudius (Dizi)
  • Spy Game (Film) 

KAYNAKÇA


Melis  Keşen

Araştırmayı seviyor, yabancı dil öğrenmeye istekli ve dili etkin kullanmayı amaçlıyor.

1 Yorum

  • Mehmet Yıldız

    çok faydalı. ve yararlı bir içerik olmuş derleme ve paylaşım için çok teşekkürler :)

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.