Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı

Bill Gates 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı
Microsoft kurucusunun 4 yıllık dünyanın en zengin adamı hükümdarlığı kısa bir süre için bile olsa Jeff Bezos tarafından devralındı. İnternet üzerindeki en büyük perakende satış şirketlerinden biri olan Amazon'un kurucusu ve hissedarlarından biri olan Jeff Bezos net servetinin 92.3 milyar dolara çıkmasıyla Bill Gates'i geride bıraktı...

27 Temmuz 2017 itibarıyla teknoloji devi ve büyük kapsamlı perakende şirketi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos milyarderler listenizde birinci sıraya çıktı.
zengin_01

Diversify'ın haberine göre geçtiğimiz yıllarda sürekli surette liste başı olan Microsoft CEO'su Bill Gates'i geride bırakan milyarder, Bill Gates'in toplam varlığı 90,3 milyar dolarına karşılık 92,3 milyar dolarla dünyanın en zengin adamı oldu.

Bloomberg'in verilerine göre 63 yaşındaki Jeff Bezos'un net serveti Mart 2012 ve Temmuz 2017 arasında %319 artış gösterdi.
zengin_02
Jeff Bezos'un ardındaki isim ise servetini %200 arttıran Mark Zuckerberg oldu.

Jeff Bezos dünyanın en büyük internet satış sitelerinden biri olan Amazon'daki büyük hisselerinin yanısıra uzay aracı şirketi Blue Origin'in de sahibi.
zengin_03
The Washington Post ve Google'da da toplam 3 milyar dolarlık hisseleri bulunan Bezos'un yaşlanmanın etkilerini durdurma çalışmaları yapan Unity Biotechnology'de de büyük bir payı bulunuyor.

Öte yandan Bezos'u listenin başına taşıyan Amazon'da hala elinde tuttuğu %17'lik hissesi oldu.
zengin_04

Fakat iş dünyasında zirvenin kaygan zemini bu tür değişikliklerin pek uzun süreli olmasına meydan vermiyor.
zengin_05


28 Temmuz günü Jeff Bezos 89.3 milyar dolarlık net serveti ile yine liste ikincisi oldu.

Onu takip edenler ise; 82.7 milyar dolarla Amanco Ortega, 74.5 milyar dolarla Warren Buffet ve Mark Zuckerberg.

zengin_06
Bill Gates 90.7 milyar dolarla dünyanın en zengin adam ünvanını geri kazansa da Jeff Bezos onun tahtını sallamaya devam edecek gibi duruyor.

zengin_07

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.