Öğrenci Kariyeri Banner

Bilimle İlgilenenlere Bilimi Daha da Sevdirecek 5 Web Sitesi

Bilimle İlgilenenlere Bilimi Daha da Sevdirecek 5 Web Sitesi
Eğer bilime meraklıysanız ve bu tarz makaleleri okumaktan keyif alıyorsanız, size önereceğimiz bu siteleri muhakkak bir yerlere kaydetmelisiniz.

Bilim insanları genelde şu cümleyi çok kullanırlar: ''Bilimi anlamayabilirsiniz fakat bu bilimi takip etmemeniz için bir neden olamaz.'' Bu yüzden sizin için derlenen bu sitelere bir göz atmalısınız.

Evrim Ağacı

Eğitimini ABD’de sürdüren bir Türk genci tarafından kurulan site, herkesin anlayabileceği dilden paylaştıkları makalelerin yanı sıra önemli bilim insanlarıyla yaptıkları röportajlarla da biliniyor.

Ekran Alıntısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kozmik Anafor

Kozmik Anafor ilk olarak, Zafer Emecan‘ın uzun yıllar boyunca internet üzerinde çeşitli mecralarda yazdığı yazıların bir araya getirilmesi amacıyla oluşturulan bir Facebook sayfası olarak ortaya çıktı.

Zaman geçtikçe, tümüyle gönüllü olarak bu sayfaya katkıda bulunmak isteyen okurların katılımlarıyla büyüdü. Ve belki de bizler farkına bile varamadan, Türkiye’nin en çok okunan, en saygın, en güvenilir ve en kaliteli astronomi platformuna dönüştü.

Daha çok gök olaylarıyla ilgili makaleler hazırlayan siteyi sık sık ziyaret etmenizi öneririz.

Ekran Alıntısıh

 

Yalansavar

Yalansavar, eleştirel düşünce ve bilim tutkunlarının bir araya gelerek oluşturduğu gönüllü bir platform. Amaç; sağlıklı bir toplum için elzem olan eleştirel düşünce alışkanlığını yaymaya katkıda bulunmak ve muhtelif asılsız iddiaları irdelemek.

Bilimle uğraşmak demek, ayrıca şüphe etmek demektir. Yalansavar, yıllardır okuyucularını bilimden ve şüpheden ayırmadığı makaleleriyle yayın hayatına devam ediyor.

ff240b6d1a40123bf7ab043c211d7399a65140b6

 

Fizikist

Fizikist'in amacı; bilimi keyifli hale getirmek, herkesin anlayabileceği bir dilde anlatım yapmak, daha fazla kişiye bilimi aşılamak, insanların yerlerinde oturarak sadece gelişmeleri izlemesini değil bilime katkıda bulunmalarını, sahte bilimcilik yapan kuruluşlara karşı bir duruş sergileyerek en doğru kaynaklardan bilimsel gelişmeleri insanlara ulaştırmaktır.

Adından da anlaşıldığı üzere fizik dışında modern bilimden de kesitler sunan Fizikist, kesinlikle göz atmanız gereken sitelerden.

636c920e28daac42e9acbdd503232fbd58d6facf

 

Sinirbilim-Bilgi Güçtür!

Sinirbilim, adından da anlaşılacağı üzere beyin ve sinir sistemi ile ilgili her türlü yazılı ve görsel bilgiyi okuyucularına sunmak için bir çaba içindedir. Adından yalnızca sinirbilimle ilgilenen bir site düşüncesine kapılabilirsiniz fakat Sinirbilim, sizi hemen her konuda bilgilendiren araştırma ve çalışmalara yer veren, takip etmeniz gerektiğini düşündüğümüz bir başka site.

Sitede merak ettiklerinizi sorabilir, yazıların altına kendi görüşlerinizi belirtebilir ve konuları tartışabilirsiniz.

Sinirbilim olarak materyalistik bir bilim anlayışını benimsediklerini belirtiyorlar. Sitenin editörleri ve katkıda bulunanların inanç ve görüşleri ne olursa olsun sadece kanıta dayalı, gözlem ve ölçümlere dayanan verileri yayınlamaktalar. Sahte bilimin çok hızlı bir şekilde yayıldığı internet dünyasında tüm okuyucularına kaynak vererek güncel bilgileri ulaştırmayı kendilerine görev üstlenmişler.

gkhkkhc

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.