Öğrenci Kariyeri Banner

Bilgisayarınızı Koruyabilecek En İyi 4 Anti Virüs Programı

Bilgisayarınızı Koruyabilecek En İyi 4 Anti Virüs Programı

Ülkemizde ve Avrupa’da her gün siber saldırılar gerçekleşiyor. Bunlar kişisel ya da ulusal olarak değişebiliyor. Kendimizi bu saldırılardan nasıl koruruz? Bu önemi soruyu kendimize sormuş olabiliriz. Bu sorunun cevabı bu yazıda sizler için derlendi.

 

Kaspersky Anti-Virüs Ödüllü Koruma

               Türkçe ara yüzlü bu program için bilgisayarınızı korumasında daha fazlasını istemiyorsanız yeterli olacaktır. 30 günlük deneme sürümünden sonra ücretli olarak kullanabilirsiniz. Deneme süresince kredi kartı bilgileri istemez. Windows, macOS,IOS,Android gibi platformlarda kullanılabilir.

               Uygulamanın 3 farklı ödeme planı bulunmakta ;

Temel PC Antivirüs Yazılımı: Eğer antivirüs programı satın almak için bir miktar bütçe ayırmayı planlıyorsanız; bu ürün ihtiyacınızı fazlası ile çözecektir. Sadece Windows işletim sistemli bilgisayarlarda çalışmaktadır.

Gelişmiş Güvenlik Paketi: Eğer ihtiyacınız hem Windows ile çalışan bilgisayarınızda, hem de Apple ve Android özellikli cihazlarınızda uyumlu çalışacak bir antivirüs programı kullanmak ise Kaspersky Internet Security tam size göre diyebiliriz. Bir üstteki başlıktaki ürüne göre çalışırken daha az sistem kaynağı tüketiyor olması mobil kullanımda ciddi avantaj sağlıyor.

Premium Güvenlik Paketi: Eğer “hem masaüstü ve mobil cihazımı koruyayım, hem de çocuklarımın ziyaret etmesini istemediğim program ve uygulamaları engelleyeyim” diyorsanız “aradığınız antivirüs programını buldunuz” diyebiliriz. Siz internetin tüm tehlikelerinden uzak bir şekilde dilediğiniz gibi surf yaparken; aile bireyleriniz sizin istemediğiniz site ve uygulamaları ziyaret edemeyecek.

Bitdefender Internet Security 2019

               Bu uygulamada Türkçe dil desteği bulunmak ve 30 deneme süresini kullanabilirsiniz. Deneme sürecinde kredi kartı bilgileri ister ve sadece Windows üzerinde çalışır.

               Film izlemek, oyun oynamak, video düzenlemek gibi sistem kaynaklarını çok tüketen veya konsantrasyon isteyen aktiviteleriniz esnasında pop-up tarzı reklamları ve gereksiz bildirimleri engelleyen bitdefender 2019; arka plandaki gereksiz uygulamaları da kaldırarak bilgisayarınızı tam performans kullanmanızı sağlıyor.

               Google’da bir dosya ararken, aradığınızı bulmak için onlarca siteye tıklamaktan sıkıldıysanız, bitdefender’ın size özel bir çözümü bulunuyor. Bir arama sonucuna tıklamadan evvel, o sitede ilgili dosyanın gerçekten olup olmadığı konusunda sizi uyarıyor. Aynı zamanda bilgisayarınıza zarar verebilecek siteleri de daha siz tıklamadan bildiriyor.

Norton Antivirüs    

               Türkçe dil desteği olan ve 30 günlük deneme süresi olan bu uygulama basit ve anlaşılır kullanıcı paneli ile internette popüler olan ya da olmayan tüm virüslere karşı cihazını koruyor.

               Çeşitli paketlerden ve cüzdanınıza göre olanını alabilirsiniz bu antivirüs uygulamasını. Çok özellikli ve çeşitli olması nedeniyle baya rağbet görüyor. Birkaç satın alma paketi var  hem bilgisayarınızı hem de mobil cihazını koruyan, aynı anda 5 ve daha fazla cihazda koruma sağlayan paketler mevcut.

Avast Free Antivirüs

               Türkiye’de en çok kullanılan antivürüs programıdır. Ücretsizdir ancak ücretli hali de vardır. “Sonsuza kadar ücretsiz” sloganı ile resmi sitesinde tanıtılan bu programı; yine firmanın kendi sitesinden indirmek mümkün. Parola güvenliğinizi sağlayan, geniş bir virüs veritabanına sahip olan bu antivirüs yazılımı; Wi-Fi ağınıza bağlanmaya çalışan yetkisiz kişileri de bulup size bildiriyor. Dilerseniz bu kişileri tek tıkla engellemenizi sağlıyor.

 

Ücretli sürüm almanız için günde 4-5 kere bildirim göndermesini ve Windows’u fazla kaynak tüketiminden dolayı ağırlaştırmasını görmezden gelirseniz; kullanılabilecek bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz.


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

1 Yorum

  • Edip Gençler

    Windowsun crack virüsünü sadece Kaspersky ile bulabildim. Bu konuda Kaspersky açık ara en iyisidir. Tek dezavantajı pc yavaşlaması yapması😉

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.