Öğrenci Kariyeri Banner

Bartın'da Can Kaybı 40'a Yükseldi!

Bartın'da Can Kaybı 40'a Yükseldi!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün akşam saat 18.15’te patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son açıklamada patlamada 40 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı kurtarılan 11 işçi tedavi altına alındı. Madende mahsur kalan işçiler için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama yaşandı. Patlamanın meydana geldiği yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel gönderildi.

İlk Değerlendirmelere Göre Girzu Patlaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın nedenine ilişkin, “İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde” diye konuştu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre; patlama meydana geldiği sırada 110 işçi mesaideydi. Üst kotta çalışan işçileri patlamanın ardından kendi imkanlarıyla çıktığı, diğer işçiler için kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybının 40’a yükseldiğini açıkladı. Soylu açıklamasında; “Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk.  40 madencimizi, şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık.

Şu anda hem arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor, hem de o belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Kazaya İlişkin Soruşturma Başlatıldı!

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra’daki maden kazası ile ilgili soruşturma açıldı. Olaya ilişkin 3 savcı görevlendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.