Öğrenci Kariyeri Banner

Barbie, Bir Ülkede Daha Yasaklandı!

Barbie, Bir Ülkede Daha Yasaklandı!

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, Barbie filminin dini değerlere uymadığı gerekçesiyle ülkede vizyona girmeyeceğini açıkladı.

Vizyona girdiği günden beri izlenme rekorları kıran Barbie filmi tüm dünyada büyük ses getirdi. Trendlerde bir numaraya oturan film kimi kesimler tarafından çok beğenilirken, kimi kesimler tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu. Ancak Lübnan, bu kadar ses getiren filmin ülkede yayınlanmayacağını açıkladı.

Gerekçe: Dini ve Manevi Değerlere Uymaması!

Lübnan, tüm dünyada büyük ses getiren ve izlenme rekorları kıran Barbie filminin ülkede yayınlanmayacağını duyurdu. Gerekçe olarak ise, filmin dini ve manevi değerlere aykırı olduğu, eşcinselliğe teşvik ettiği gösterildi. Lübnan hükümetinin aldığı bu karar oldukça tepki çekti.

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza yaptığı açıklamada, ABD yapımı filmin "Lübnan'daki dini ve ahlaki değerlerle örtüşmediğini, eş cinselliği öne çıkardığını, aile ve evlilik değerlerinin altını oyduğunu" söyledi.

Filmin özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz ve kötü etkileri olacağını, bu sebeple gösterime girmemesi gerektiğini ifade etti. Bu kararın Lübnan İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğini de söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Barbie filmi Filipinler ve Vietnam'da da tartışmalara yol açmıştı. Her iki ülke de bu tartışmaların ardından filmi gösterime çıkarmama kararı almıştı.

Barbie filminin ise, küresel hasılatının vizyon tarihinden itibaren 1 milyar doları aştığı açıklanmıştı. Türkiye'de ise Box Office Türkiye'nin verilerine göre şu ana kadar 101,6 milyon TL'lik gelir elde edildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.