Öğrenci Kariyeri Banner

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Yurtları Açıklaması!

Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Yurtları Açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından KYK yurtlarının depremzedelere açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencileri mağdur etmeyeceklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının depremzedelere açılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “öğrencileri mağdur etmeyeceklerini” dile getirdi. Kasapoğlu, depremzedelerin eğitimlerine devam edip etmeyeceklerine yönelik ise YÖK'ün çalışmaları olduğunu ifade ederek, "YÖK, önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylarıyla açıklayacak" diye konuştu. 

YÖK, Önümüzeki Günlerde Açıklama Yapacak!

Kasapoğlu, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, Selvi'nin sorularını şu şekilde yanıtladı:

* Kapasiteniz ne kadar? Yurtlara daha ne kadar depremzede alabileceksiniz?

- Bizim total kapasitemiz 850 bin. Ama yurtlarda kalan öğrencilerimiz var. Ailesi deprem bölgesinde olan öğrencilerin kalma talepleri varsa onlar kalacak. Staj yapan öğrenciler, çalışan öğrenciler, üniversitede olması zaruri olan öğrencilerle durumu dengeleyeceğiz. Önceliğimiz boş kapasitelerin değerlendirilmesi, sonra kendiliğine göre bir planlama yapacağız.

* Öğrencilerden kalmak ihtiyacı olanlar yurtlarda kalabilecekler mi?

- Tabii ki. Onları hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. O yüzden planlamayı boş yerlere göre gerçekleştiriyoruz.

* Yurtlara yerleştirdikleriniz ne kadar kalabilecek?

- AFAD’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni planlamaları var. Kalıcı konut çalışmaları, çadır kent, konteyner kent kurma çalışmaları var. Onlarla eşgüdümlü gideceğiz.

* Depremzedeler her kademedeki eğitimlerine devam edebilecekler mi?

- Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) bu anlamda çalışmaları var. Yüksek Öğretim Kurulu, önümüzdeki günlerde bu konuyu detaylarıyla açıklayacak.

* Depremzedeler, 'ne kadar kalacağız?' diye soruyorlar.

- İlk andan itibaren depremzedelerin yanındayız. Hiç endişe etmelerine gerek yok. Devlet tüm imkânlarıyla, tüm kurum ve kuruluşlarıyla onların yanında. Gelişen süreçlere göre onların mutlu olmasını sağlamak adına yeni uygulamalar olacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.