Öğrenci Kariyeri Banner

3 Üniversite Depremzede Öğrencilerine Burs Vereceğini Açıkladı!

3 Üniversite Depremzede Öğrencilerine Burs Vereceğini Açıkladı!

3 üniversite, Kahramanmaraş depreminden etkilenen öğrencilerini mağdur etmemek amacıyla burs vereceğini açıkladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, ülkemizin derinden yara almasına neden oldu. 38 binin üzerinde insanımız hayatını kaybettiği depremin 12'nci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Yaşanan bu büyük felaket tüm hayatımızı etkilediği gibi eğitimi de etkiledi. Çoğu üniversitenin ara tatilde olması nedeniyle öğrencilerin büyük bir çoğunluğu depreme memleketlerinde yaklandı. 3 üniversite ise depremden etkilenen öğrencilerini mağdur etmemek için burs vereceğini açıkladı.

Depremzede Öğrencilere Nakdi Burs Desteği!

İlk olarak Boğaziçi Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden etilenen öğrencilerine destek olmak amacıyla burs desteği sağlayacağını açıkladı. Ardından ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Medeniyet Üniversitesi de depremzede öğrencilere burs desteği sağlayacağını duyurdu.

3 üniversite depremin hemen ardından, büyük afetten etkilenen öğrencilerine ulaşarak nakdi burs sağladı. Şu ana dek yalnızca 3 üniversiteden burs haberi gelirken, diğer üniversitelerin depremden etkilenen öğrencileri için herhangi bir burs desteği başlatıp başlatmayacağı merak konusu.

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin ardından açıklama yaparak üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini, KYK yurtlarının ise depremzedeler için tahsis edileceğini duyurmuştu. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından YÖK'ten konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bazı üniversiteler öğrencilerine mail göndererek uzaktan eğitime geçildiğini, bazı üniversiteler ise hibrit eğitim uygulanacağını belirtti.

Ancak yine belirttiğimiz gibi YÖK tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadığından değişikliklere gidilebilir.

3 Üniversite Daha Hibrit Eğitime Geçildiğini Açıkladı!

25 Üniversite Daha Online Eğitime Geçtiğini Açıkladı!


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.