Öğrenci Kariyeri Banner

Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu!

Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu!

Herkes tarafından merakla beklenen 2023 asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla beraber 2023 asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu. 

Asgari Ücretin Ne Kadar Olacağına Bugün Karar Verilecek!

Asgari ücret zammı uzun bir süredir herkes tarafından merak içerisinde bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı 20 Aralık tarihinde gerçekleşti. Yapılan toplantının ardından herkes daha büyük bir merakla beklemeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamayla beraber 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin ne zaman açıklanacağı netlik kazandı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin 22 Aralık 2022 tarihinde, yani yarın açıklanacağını belirtti. Erdoğan ayrıca "Bugün bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız" ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre asgari ücretin ne kadar olacağına da bugün karar verilecek. Yarın ise alınan karar vatandaşlara aktarılacak. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, dün yaptığı açıklamada Türk-İş'in resmi teklifinin 9 bin TL olduğunu belirtmişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.